Un bebeluș a murit din cauza dietei fără gluten. Stomacul îi era complet gol

TOTUL DESPRE MAME

Doi părinți care dețineau un magazin de produse naturale și-au hrănit copilul în vârstă de 7 luni cu tipuri de lapte inadecvate pentru vârsta micuțului, despre care credeau că are o tulburare digestivă. Tribunalul a decis că decesul copilului a fost cauzat de neglijența părinților, scrie Independent. Părinții riscă 18 ani de închisoare.

Un bebeluș în vârstă de șapte luni care cântărea doar 4 kilograme, jumătate din greutatea normală pentru vârsta lui, a murit din cauza dietei fără gluten pe care părinții lui au hotărât să i-o dea, a decis un tribunal din Belgia.

Părinții, care dețin un magazin de produse naturale în orașul Beveren din Belgia, i-au dat copilului, pe nume Lucas, o dietă alternativă cu lapte de quinoa și alte tipuri de lapte vegetale, în ciuda avertismentelor medicilor că este nepotrivit, potrivit publicațiilor locale.  Timp de patru luni, au alternat laptele de porumb, orez, ovăz, quinoa  sau hrișcă.

Dieta l-a dus pe copil în situația de a cântări mai puțin de jumătate din greutatea pe care un bebeluș de 7 luni ar trebui să o aibă, doar 4 kg, un pic peste greutatea unui nou-născut – în momentul în care a murit, respectiv 6 iunie 2014.

Au ales homeopatia în locul ajutorului medical

Judecătorii au aflat în timpul audierilor că deși copilul avea probleme grave de respirație în ultimele zile, părinții nu s-au gândit niciun moment să caute ajutor medical. Autopsia a arătat că micuțul era deshidratat iar stomacul îi era complet gol.
Procurorii din Belgia au acuzat părinții de moartea copilului: „Diagnosticul de intoleranță la gluten și  alergie la lapte a fost pus de părinți. Niciun medic nu are un dosar medical al copilului iar serviciile de protecție nu au știut de caz”.

În noaptea de 6 iunie 2014, copilul a început să vomite atât de mult încât părinții au decis să-l duca cu mașina la un doctor homeopat care se afla la o ora distanță de mers cu mașina. Acesta însă i-a trimis la urgențe, însă micuțul nu a mai rezistat.

Mama copilului: ”Avea crampe când era hrănit cu lapte obișnuit”

Avocații cuplului spun că părinții nu au mers la medic cu micuțul pentru că nu au observat nimic neobișnuit. Mama lui a spus că uneori copilul mai lua în greutate, alteori scădea. „Nu ne-am dorit niciodată moartea copilului. Lucas avea o boală digestivă. Avea crame când era hrănit cu lapte obișnuit”. Părinții au ales să încerce și alte soluții, respectiv tipurile de lapte pe care le vindeau în magazin.

De curând, experții în nutriție au anunțat că dieta fără gluten poate face mai rău decât bine, deși a devenit din ce în ce mai populară printre persoane care o consideră o alternativă sănătoasă, cu vânzări globale în creștere cu 12,6 % pe an.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa