Trucul perfect pentru a nu-ți pierde copilul în mulțime

Iulia Mirică
a-ți pierde copilul în mulțime

A-ți pierde copilul este cel mai urât coșmar al părinților. Ți s-a întâmplat vreodată? L-ai pierdut pe cel mic în mulțime? Chiar și pentru o secundă?

pierde copilul

Dacă a-ți pierde copilul în mulțime nu este chiar un subiect necunoscut pentru tine, atunci știi exact ce înseamnă panica și cum ți se poate strânge inima. Gura ți-e uscată, iar scenarii oribile îți trec prin minte. Vara fiind în toi, familiile vor merge la plajă, parcuri acvatice, festivaluri de vară. Iar Departamentul Poliției din California a creat un truc perfect pentru a nu-ți pierde copilul în mulțime.

Scrie numele și numărul tău de telefon pe interiorul încheieturii copilului tău, după care acoperă cu pansament lichid. Informațiile nu se vor șterge, dacă se pierde copilul de tine. Așa că, dacă un copil este prea mic sau prea panicat pentru a putea da informațiile de contact, le poate arăta. Poliția din California recomandă și să-i faci o poză copilului în acea zi, astfel încât să știi exact ce poartă, dacă va trebui să îl descrii. Nimănui nu-i place să se gândească la acest scenariu, dar imaginează-ți că într-un moment de panică, în care mintea ta nu funcționează corect, chiar vrei să te chinui să-ți amintești ce culoare avea tricoul copilului?

Vorbește despre situație

Discută înainte cu cel mic ce să facă în cazul în care se pierde de tine. Vrei să meargă la un angajat al parcului? La personalul de securitate? Îi poți spune să găsească întotdeauna o mamă cu copii și să vorbească cu ea. Copiii mai mici s-ar putea să nu poată face diferența dintre un agent de pază și o persoană obișnuită, dar își va da seama care este o mămică, pentru a-i cere ajutorul.

Localizează ajutorul

Ia o hartă și localizează biroul de informații sau de securitate în avans. Dacă vă aflați la plajă sau într-un parc public, uită-te după punctele de ajutor sau securitate. Poți găsi online de multe ori aceste informații. Arată-le copiilor mai mari locația centrelor de securitate.

Colorează coordonatele

Dacă îți îmbraci copilul într-un tricou portocaliu neon, îți va fi mult mai ușor să-l localizezi. Adulții din grupul tău pot purta culori vii, însă poți face și un fel de uniformă de familie pentru locurile aglomerate. Ceva atât de simplu îl poate ajuta vizual pe cel mic, când trebuie să te găsească sau să te descrie.

Sursă foto: Babble, Guliver

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa