Trei copii au murit, sufocați, într-un frigider dezafectat

Theodora Fintescu, redactor

  Trei minori din Florida au murit după ce, în joacă, au intrat în frigiderul dezafectat care era depozitat în curtea bunicilor.

  Copiii, cu vârste de 1, 4 și 6 ani, se jucau afară, iar la un moment dat le-a venit ideea să se cațere pe frigiderul depozitat în curte. Când au fost găsiți, micuții erau fără suflare.

  Polițiștii care s-au ocupat de caz au declarat că, cel mai probabil, cei trei au rămas captivi înăuntru după ce încuietoarea s-a blocat și nu au mai reușit să deschidă ușa. Frigiderul nu era în priză, așa că cel mai probabil moartea s-a produs prin sufocare.

  Acesta este frigiderul în care au intrat cei trei copii

  10 minute fără supravegherea unui adult

  Copiii locuiau cu mama și cu bunica lor, iar când au ieșit la joacă au fost supravegheați de mama lor. La un moment dat, femeia a plecat la toaletă și a lipsit 10, maximum 15 minute. La întoarcere, nu i-a mai găsit pe micuți. Când și-a dat seama că s-a întâmplat ceva grav, femeia și-a alertat mama și i-au căutat împreună prin curte și împrejurimi.

  Ele au fost cele care i-au găsit în frigider însă, deși copiii au fost duși rapid la spital, nu au supraviețuit. Cazul a intrat în atenția autorităților și cei de la Protecția Copilului au declanșat o anchetă.

  Reguli de siguranță pentru copii

  Pentru a preveni drame de acest tip, polițiștii le recomandă părinților să își supravegheze copiii minori în permanență, chiar dacă joaca lor pare inofensivă, iar zona în care se află pare lipsită de pericole. Iată o parte din recomandările polițiștilor:

  • Supravegheaţi permanent copiii pentru a evita situații precum: răniri, accidente, accidente de circulație, dispariție
  • Asigurați-vă că în jurul lor nu există obiecte care le pot pune viața în pericol, de la chibrituri, la cutii în care se pot sufoca
  • Asigurați-vă că au înțeles că nu trebuie, sub nicio formă, să se îndepărteze de casă
  • Asigurați-vă că au înțeles că trebuie să plece cu niciun străin care le propune acest lucru
  • Dacă mergeți cu copiii în locuri aglomerate, țineți-i de mână sau stați în permanență cu ochii pe ei.
  • Asigurați-vă că, atunci când sunteți în locuri străine, au la ei elemente de identificare, cu numele și numărul de telefon al părinților.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa