Spitalul unde copiii merg la operație cu zâmbetul pe buze

Cristina Călin, redactor
copiii merg la operație

O operație poate fi înspăimântătoare indiferent de vârsta pacientului. Sunt spitale care nu fac nimic pentru confortul emoțional al celui care urmează să aibă intervenția chirurgicală, dar sunt și unități sanitare care fac eforturi ca oamenii să se simtă bine în ciuda situației în care se află.

Un spital din orașul Modesto din California a achiziționat două mașini în miniatură pentru ca pacienții lor copii să nu mai resimtă atât de acut stresul generat de viitoarele operații. Micii pacienți pot merge cu ”autoturismele” în sala unde va avea loc intervenția chirurgicală. Băieții au la dispoziție un Mercedes negru, iar fetițele un Volkswagen Beetle roz. Una dintre mașini a fost cumpărată de spital, iar cea de-a doua a fost donată de o angajată și de familia acesteia.

Decizia de a folosi cele două mini-mașini care să îi ducă pe copii în sala de operații are vine ca urmare a dorinței medicilor de a reduce stresul, frica și anxietatea pacienților. ”Când află că pot merge cu aceste autoturisme, copiii se luminează la față și toate temerile lor se risipesc”, a declarat pentru CBS una dintre asistentele unității spitalicești. Aceasta a spus că se observă diferența dintre starea de spirit pe care o aveau copiii înainte de a avea cele două jucării și cea de acum. ”Poate fi traumatizant pentru un pacient atât de mic să fie luat de lângă părinți și duși într-o sală de operații. Este de ajutor pentru toată lumea”, a mai explicat angajata spitalului. Chiar și părinții se simt mai relaxați când își văd copiii plecând în sala de intervenții chirurgicale cu zâmbetul pe buze.

Copiii merg la operație cu mașina de jucărie

copiii merg la operație

Mașinile pot fi folosite de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 7 ani. Ambele au sistem audio stereo care îi ajută pe cei mici să asculte muzică, dar și lumini atât în interior, cât și în exterior. Pot fi conduse de copii, dar și cu ajutorul unei telecomenzi de către un adult. Reprezentanții spitalului spun că mașinile sunt foarte sigure fiind echipate cu centură de siguranță, claxon și uși funcționale.

Cum în spitale nu există astfel de metode de distracție, specialiștii le recomandă părinților  să le dea celor mici cât mai multe informații despre procedura la care urmează să fie supuși. În felul acesta anxietatea nu va dispărea în totalitate, dar va fi redusă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa