Și mamele singure sunt femei

mama-singura-totul-despre-mame

  Mamele singure au dreptul de a fi fericite lângă cine trebuie

  Cu siguranță îți amintești și tu poveștile din copilărie:
  Întâi te îndrăgostești, apoi te căsătorești, iar la final trebuie să apară bebe„. Se întâmpla în vremurile de odinioară, însă lucrurile stau altfel acum: poate că punem accent mai mult pe carieră, poate că lucrurile nu merg bine de la început, poate că renunțăm mai repede decât în vremurile bunicilor, poate și iar poate. Cert este că se întâmplă: există și mame singure cu dreptul de a fi fericite lângă cine trebuie.

  Și mamele singure sunt femei!

  Femeile singure, dar care au copii, sunt privite cu teamă sau neîncredere de către unii bărbați, care cumva tind să creadă că majoritatea mămicilor vin cu un bagaj emoțional prea încărcat, cu o groază de probleme și tot atâtea responsabilități. De fapt, lucrurile nu stau chiar aşa. Este adevărat că o mamă singură cu un copil poate avea un bagaj emoţional foarte încărcat, dar ştiţi ce face diferenţa în cazul acesta? Timpul. O mamă singură nu are timp de pierdut şi ştie să se focuseze pe ziua de azi, nu pe ieri şi nici pe mâine.

  Există viață și după divorț

  Să fii mamă tânără, dar singură, nu e un capăt de țară. E greu să-ți găsești un partener de viață așa cum ți-l dorești și la 20 de ani și la 30 de ani. Și cu un copil și fără. Dar știți care este partea bună a lucrurilor? O femeie care are un copil știe ce vrea. Și nu spun asta pentru că o mamă singură își face un scop în a-și găsi un tată pentru copilul ei, ci pentru că o femeie cu un copil știe că timpul ei este prețios şi nu-l va irosi pe relaţii care nu duc nicăieri.

  Mamele singure au priorități:

  Copilul, cariera, viața ei, micile plăceri ale vieții. Când o mamă își face timp să iasă la o întâlnire cu un nou bărbat, cu siguranță el este o prioritate. Timpul ei este prețios și nu și-l pierde degeaba, iar dacă ea a ales să iasă la o întâlnire, înseamnă că face o prioritate din asta.

  Mamele singure sunt organizate:

  Când ai responsabilități și o groază de lucruri de rezolvat de una singură, nu înseamnă decât un singur lucru: organizare. Iar o femeie organizată este mană cerească pentru orice bărbat, nu crezi?

   Ce trebuie să ştii înainte de a ieşi cu un bărbat?

  Copiii nu stau în calea fericirii voastre

  Se poate întâmpla ca un bărbat să pretindă că te iubeşte, însă copilul stă în calea relaţiei voastre. Uneori poate fi ceea ce gândeşte, alte ori poate fi vorba despre o teamă de necunoscut, aşa că asigură-te că înţelegi ce-şi doreşte înainte de a lua o decizie.

  Nu te minţi singură

  Dacă nu se poate ataşa de copilul tău, cel mai probabil nu o va face niciodată şi chiar şi aşa, copilul va simţi lipsa de afecţiune şi îl va respinge sau va avea un comportament ostil.

  Romantism? Care romantism?

  Poate că la început te vei simţi ca pe vremuri (fluturi în stomac, romantism), însă îţi va fi greu să te focusezi pe astfel de trăiri, mai ales atunci când copilul se îmbolnăveşte, când vrea plimbare sau pur şi simplu, să-l ajuţi cu temele. Unii bărbaţi ar putea fugi de asta, însă pe aceia nu-i doreşti lângă tine.

  Dacă te iubeşte pe tine, trebuie să-ţi iubească şi copilul

  În general, atunci când te îndrăgosteşti de cineva, înveţi să-i accepţi şi restul membrilor ai familiei. Este adevărat că e mult mai complicată o relaţie cu o femeie care are deja un copil pentru că nu e disponibilă să-şi ofere întreaga atenţie şi dragoste unui bărbat, însă sunt şi părţi bune. O alegi pe ea şi ai deja o familie.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa