Se dă verde la ecologie!

TOTUL DESPRE MAME
Laboratorul Verde al Reciclarii

Laboratorul Verde al ReciclariiEco-Rom Ambalaje câștigă Golden Award for Excellence la European CSR Awards cu proiectul Laboratorul Verde al Reciclării

Proiectul educațional Laboratorul Verde al Reciclării, dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje, câștigă categoria Companii Mici și Mijlocii din cadrul competiției European CSR Awards. Atât conceptul creativ al proiectului, cât și rezultatele foarte bune obținute timp de un semestru școlar sunt doar o parte din criteriile care au condus la succesul și la premierea proiectului educațional Laboratorul Verde al Reciclării.

Realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase ale copiilor, fiind prevăzut cu echipament multimedia. Participând la activitățile interactive din cadrul caravanei – precum vizionarea unei animații pe tema colectării separate și implicarea într-un joc de echipă pe tablete PC – copiii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător. La finele fiecărui semestru școlar, clasa cu cel mai bun punctaj obținut la jocul de echipă primește ca premiu o vizită la o fabrica de reciclare pentru a observa procesul de transformare a deșeurilor de ambalaje în produse noi.

Inovator, centrat pe valorile companiei de a valorifica ambalajele și de a veni cu o soluție viabilă pentru protejarea mediului, performanțele proiectului educațional Laboratorul Verde al Reciclării sunt recunoscute la nivel european, prin câștigarea competiției European CSR Awards, categoria Companii Mici și Mijlocii.

 

În primul semestru al anului scolar 2012-1013, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 25 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare. În continuare, în cel de-al doilea semestru scolar, respectiv în perioada martie – iunie 2013, Caravana Laboratorul Verde al Reciclării va ajunge în alte 50 de şcoli din ţară, cuprinzând astfel circa 5.000 de elevi.

Datorită rezultatelor obținute și a susținerii permanente a industriei, respectiv a producătorilor de bunuri ambalate, în dezvoltarea și eficientizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje la nivel național, Eco-Rom Ambalaje îndeplinește 78% din obligația de reciclare a României pentru deșeurile de ambalaje (conform ANPM 2010).

Pentru mai multe informații despre colectarea separată accesați www.colecteazaselectiv.ro sau www.ecoromambalaje.ro.

 

Luni, 6 mai, Ruxandra Rusan, ambasador al campaniei Laboratorul Verde al Reciclării, a discutat în emisiunea Totul despre mame despre importanța colectării separate. Alături de Ruxandra s-a aflat Lorita Constantinescu, Director de Comunicare Eco-Rom Ambalaje.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa