Școlile se deschid copiilor cu abilităţi!

TOTUL DESPRE MAME
Vlad Stamate, câștigător în 2010 la Gala Persoanelor cu Dizabilități
Vlad Stamate, câștigător în 2010 la Gala Persoanelor cu Dizabilități

Începând cu săptămâna aceasta, instituțiile școlare incluzive se pot înscrie la competiția Galei Persoanelor cu Dizabilități.

În România, accesul la educație pentru persoanele cu dizabilități poate fi verificat prin numărul redus de clase în care aceste persoane sunt acceptate. Sunt profesorii pregătiți să integreze copiii cu dizabilități? Atitudinea părinților celorlalți copii este încurajatoare? După acest sumar inventar, puneți-vă întrebarea: câți colegi cu dizabilități ați avut în școală? Sau câți au copiii voștri? Dacă puteți răspunde pozitiv, atunci ajutați-ne să recompensăm efortul școlii la care v-ați gândit.

Instituțiile de învățământ care au spart barierele și au integrat persoane cu dizabilități și care au proiecte de incluziune a copiilor și tinerilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă pot participa în competiție la categoria Școala tuturor abilităților.

ACCESIBILIZAȚI LIBERTATEA! este îndemnul propus de cea de-a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, organizate de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone. Știm că în fiecare persoană cu dizabilități există un potențial extraordinar, dar exprimarea acestuia este imposibilă fără spații fizice accesibile și mințile deschise ale celor din jur. Pentru că suntem membri ai unei comunități, libertatea fiecăruia este dependentă de contribuția celor din jur. De aceea, fiecare dintre noi purtăm responsabilitatea de a înlesni libertatea celuilalt.

 

Ediția din 2012 a Galei are loc sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 2 decembrie 2012.

Înscrierile se pot face accesând secțiunea Școala tuturor abilităților din pagina www.incluziune.org/competitie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa