Rase de pisici care rămân mici: care crezi că se potrivește familiei tale?

Marina Rosenfeld

Există rase de pisici care rămân mici chiar și atunci când ajung la maturitate, iar ele sunt perfecte pentru familiile care își doresc exemplare de dimensiuni mici. Și nu sunt puțini cei interesați de acest aspect pentru că, adulți sau copii, cu toții iubim pisicuțele- pui și ne-ar plăcea să rămână mititele și bune de smotocit pentru mult timp. Ele cresc însă destul de repede și ne fac să ne amintim cu nostalgie de perioada în care erau mici. Iată 7 dintre cele mai mici pisici din lume!

Pisica Singapura

Este cea mai mică rasă de pisică şi nu cântăreşte mai mult de 2 kg. Pisicile din această rasă sunt foarte musculoase, dar şi foarte agile, ceea ce le face să intre frecvent în belele.

Pisica Munchkin

Aceste pisici sunt mici din cauza unei mutaţii genetice din cauza căreia exemplarele au picioarele mai scurte decât e normal. Totuşi, sunt surprinzător de agile şi, deşi nu pot sări prea bine, compensează la capitolul viteză.

Pisica din rasa Cornish Rex

Este o rasă mică care e cunoscută pentru blana ieşită din comun. Ele au doar puful de sub blana unei pisici tipice, aşa că sunt incredibil de pufoase şi nu dau alergii.

Pisica Devon Rex

Ca şi Cornish Rex, exemplarele din această rasă au același tip de blană şi sunt foarte pufoase. Si ele sunt foarte mici.

Pisica American Curl

Aceste pisici au urechile cu vârful întos înspre exterior, spre deosebire de rasa Scottish Fols, ale cărei urechi sunt întoarse înspre interior. Cântăresc mai puțin de 5 kg, dar greutatea variază în funcţie de exemplar.

Pisica Siameză

Ele au corpul lung, dar sunt tare uşoare. Siamezele cântăresc mai puţin de 5 kg şi sunt foarte atletice.

Pisica Balineză

Balinezele au trăsături comune cu siamezele, de fapt, sunt siameze cu păr lung. Nici ele nu depăşesc 5 kg.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa