Cum să procedezi dacă prietenii tăi practică un parenting diferit de al tău

Iulia Mirică
parenting diferit

Cu toate că prietenii nu trebuie să fie de acord tot timpul, un parenting diferit vă poate face să păreți că vorbiți limbi diferite. S-ar putea să te întrebi ce mai poți discuta cu prietena ta, dacă nu despre cum să vă creșteți copii.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că de fiecare dată când un prieten nu este de acord cu un parenting diferit pe care tu îl abordezi, pare a fi o critică. S-ar putea să te simți atacată și să devii defensivă sau să te îndoiești de filozofia pe care o abordezi în parenting. Dar toate aceste lucruri nu înseamnă că trebuie să renunți la prietenii tăi. Gestionarea relațiilor tale poate fi făcută cu finețe. Uite cum!

1. Nu trece direct la concluzii

Atunci când prietena ta își dă ochii peste cap când îl amăgești pe cel mic cu suzeta, ca să nu mai plângă, s-ar putea să te supere. Dar încearcă să nu mai iei orice ca un atac la persoană. De multe ori, întrebările unei prieten în legătură cu ceea ce faci sunt din pură curiozitate. Mamele epuizate, de exemplu, ar putea fi dispuse să reconsidere o strategie care nu funcționează. Așa că, atunci când o prietenă pare că adună informații pentru a te dezaproba, s-ar putea doar să se gândească ce poate face și ea ca tine și dacă ar funcționa.

2. Ascultă-i, nu le da sfaturi

S-ar putea să vrei să țipi la prietena ta când aceasta își pune copilul în pătuț să-l lase singur să se calmeze. Dar un comentariu ca acesta nu va face bine nimănui. Dacă tu și prietena ta nu sunteți pe aceeași lungime de undă de obicei, cu privire la aspectele legate de parenting, nu ar trebui să îi dai sfaturi, dacă nu ești întrebată. Sfaturile nesolicitate nu vor face decât să creeze tensiune sau conflicte. Dacă ți se cere sfatul, atunci împărtășește-l. Dar într-un mod sensibil.

3. Discutați despre alte lucruri

Atunci când comparațiile transformă discuțiile voastre, s-ar putea să fie o idee bună să schimbați subiectul. Este mai ușor de spus decât de făcut în lumea de astăzi, dar efortul îți va fi răsplătit cu o pauză mentală. Există viață și dincolo de somnul și mâncarea copiilor voștri. Puteți merge să vedeți un film împreună sau să discutați despre ce v-ar plăcea să faceți mai departe în carieră ori să împărtășiți idei de vacanță. La urma urmei, a fi mamă nu este singurul rol pe care îl ai.

4. Nu există parenting perfect, ci doar un perenting diferit

Stilurile de parenting contrare pot funcționa pentru copii diferiți, chiar dacă este vorba de mamele foarte stricte versus cele permisive. Dacă poți să vezi aceste comparații per ansamblu și să îți dai seama că funcționează mai multe stiluri de acțiune pentru aceeași situație, vei realiza că un parenting diferit nu ar trebui să-ți dea bătăi de cap, mai ales că atât tu, cât și prietena ta, vă străduiți să fiți mame bune, scrie parents.com.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa