Mărturisirile a 9 vedete care au suferit de depresie după naștere

TOTUL DESPRE MAME
drew barrymore cu copiii

  Femeile au mai mult curaj să admită că au suferit de depresie postnatală în comparație cu bărbații (care sunt și ei afectați după cum am scris în acest articol). Iată câteva vedete au vorbit deschis despre asta, încurajându-i astfel pe cei cu probleme asemănătoare să ceară ajutor (indiferent dacă este vorba despre bărbați sau femei). Iată declarțiile făcute de aceste vedete curajoase:

  Hayden Panettiere: „Este ceva ce scapă de sub control”

  hayden panettiere in rochie rosie

  (Jamie McCarthy via Getty Images)

  „Mulți m-au înțeles greșit și am avut senzația că nu mă cred, că am inventat totul sau era doar în mintea mea. Ah, și mai e clișeul cu „hormonii sunt de vină”!. Este ceva care-ți scapă cu totul de sub control, e dureros și înfricoșător și femeile aflate în situația asta au mare nevoie de ajutor”.

  Drew Barrymore: Devine mai copleșitor când la prima naștere nu ai avut nimic

  drew barrymore cu copiii

  (Stefanie Keenan via Getty Images)

  „La prima naștere nu am suferit de depresie postnatală, așa că nu înțelegeam ce e asta, pentru că mă simțeam minunat. A doua oară însă… am înțeles despre ce e vorba… Devine mai copleșitor de la o clipă la alta”.

  Chrissy Teigen: „Depresia postnatală nu face discriminări”

  portret crissy teigen

  (Michael Tran via Getty Images)

  „Pur și simplu nu am crezut că mi se poate întâmpla mie! Am o viață minunată și tot ajutorul de care am nevoie: soțul meu (Johhny Legend), mama (care locuiește cu noi) și o dădacă. Am descoperit că depresia postnatală nu face discrimări și din cauza asta poate că mi-a fost greu să vorbesc despre ea: aveam impresia că sunt egoistă, pretențioasă și ciudată și că nu am dreptul să mă plâng. Încă mai cred asta uneori”.

  Rasheeda Frost: Să înlăturăm stigamtul asupra celor cu depresie după naștere!

  rasheeda frost portret

  (Prince Williams via Getty Images)

  „Vreau să vorbesc în numele celor care nu o pot face și să-i asigur că nu trebuie să lupte singuri și că-și pot recăpăta viața. Vreau să înlătur stigmatul care însoțește depresia postnatală și să ajut femeile să conștientizeze ceea ce li se întâmplă și să apeleze la tratamente”.

  Florence Henderson: „Vedeam o mulțime de mame cu bebeluși care erau în al nouălea cer și asta mă făcea să mă simt și mai rău”

  florence henderson in rochie rosie

  (Lars Niki via Getty Images)

  „După naștere, când ești depresivă, toată lumea îți spune că ar trebui să fii fericită și să te simți bine. Soțul meu știa prea bine prin ce trec, dar s-a alăturat celor care-mi spuneau că am o mulțime de motive să fiu fericită. Așa s-a adăugat pe listă vina, o vină îngrozitoare că nu sunt fericită atunci când ar fi trebuit să fiu. Vedeam o mulțime de mame cu bebeluși care erau în al nouălea cer și asta mă făcea să mă simt și mai rău”.

  Prințesa Diana: „Nimeni nu discuta despre acest subiect”

  printesa diana in rochie rosie

   

   

   

   

   

   

   

   

  (Bettmann via Getty Images)

  „Nu am fost conștientă că sufăr de depresie postnatală pentru că nimeni nu discuta despre acest subiect și din acest motiv mi-a fost și mai greu. E incredibil să te trezești într-o dimineață și să nu vrei să te dai jos din pat, să te simți neînțeleasă și să ai o părere foarte proastă despre tine”.

  Lisa Rinna: „Am suferit în tăcere”

  lissa rinna portret

  (Rich Polk via Getty Images)

  „Faptul că am putut vorbi despre acel ceva care mă făcea să-mi fie rușine a fost cel bun lucru pe care l-am făcut. Am suferit în tăcere și acum nu vreau mai treacă vreo femeie prin asta. Trebuie să vorbiți!”.

  Lena Headey: „Am luat-o puțin razna”

  lena headey portret

  (Gregg DeGuire via Getty Images)

  „Am avut depresie postnatală și nu am realizat mult timp. Am luat-o puțin razna și în cele din urmă am mers la un tip care a combinat filosofiile vestice și estice și m-a ajutat să ies la suprafață”.

  Bryce Dallas Howard: „De cele mai multe ori, teama e cea care ne închide gura”

  bryce dallas howard in rochie cu buline

  (Rob Kim via Getty Images)

  „Depresia postnatală e greu de descris – felul în care mintea, trupul și spiritul ți se fracturează face ca revenirea la viața de dinainte să merite sărbătorită. Am acordat un interviu la o televiziune și când l-am văzut m-am chircit de durere că nu fusesem în stare să descriu ceea ce simțeam și ce simt o mulțime de femei după naștere. Am înțeles că, de cele mai multe ori, teama e cea care ne închide gura. Pericolul e că alegând tăcerea îi facem și pe alții să sufere”.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa