Povestea de viața a unui președinte care face senzație: Zelensky, fost actor, are doi copii și își dorește un al treilea

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Zelensky mai vrea un copil
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, are doi copii. Este căsătorit din 2003

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky (44 de ani), est cea mai emblematică figură pe plan politic internațional. Are doi copii, dar își dorește un al treilea. Viața lui personală și cea profesională sunt la fel de excepționale.

Fost actor, comediant, scenarist, producător de filme și politician, fondator al Studiîa Kvartal-95, companie de producție de emisiuni de televiziune și concerte. Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy, pe numele său complet, este președintele Ucrainei din 20 mai 2019. Este căsătorit cu Olena Kiyashko (44 de ani) din septembrie 2003 (după o relație de opt ani). Deși au fost colegi de școală, s-au cunoscut abia în perioada facultății. Au împreună doi copii, pe Kyrylo (de 9 ani) și Oleksandra (în vârstă de 17 ani).

A studiat în Mongolia

Zelensky s-a născut pe 25 ianuarie 1978. Locul natal – Kryvyi Rih, un oraș aflat în Sudul Ucrainei. Părinții lui sunt evrei ucrainieni. Oleksandr Zelenskyy (tatăl) a fost șeful Departamentului de Cibernetică și profesor la Institutul de Economie Kryvyi Rih. Mama lui, Rymma Zelenska, a fost de profesie inginer. La fel ca mulți oameni din regiunea ucrainiană Dnipropetrovsk, a crescut ca vorbitor nativ de rusă. De mic, însă, a dobândit și fluență atât în limba ucraineană, cât și în engleză.

A studiat patru ani în Mongolia, în Erdenet (al doilea mare oraș al țării). Din 1995 și până în 2000, a studiat Dreptul la Universitatea Națională de Economie din Kiev. Nu a profesat niciodată ca avocat.
Încă din timpul studenției, era pasionat de teatru și devenise activ în acest domeniu. Știa, atunci, că aceasta îi va fi direcția în ceea ce privește cariera sa. Cine este interesat să îl cunoască ca și actor de film, îl poate vedea în cele 8 producții cinematografice în care a fost distribuit. Din 2009 și până în 2018. Asta, pe lângă serialele și show-urile de televiziune în care a apărut între anii 2006 și 2019.

Alături de părinții lui

12 milioane de urmăritori pe Instagram

Aflat în mijlocul conflictelor sângeroase din Kiev, Zelensky s-ar ascunde în momentul de față într-un buncăr secret. (conform informațiilor de pe tribuneonlineng.com) Președintele Ucrainei este permanent în legătură cu lumea, făcând declarații pe care le distribuie pe conturile lui de Instagram și Twitter. Pe Instagram are peste 12 milioane de urmăritori, iar pe Twitter peste 4 milioane.

Îmbrăcat într-un tricou kaki, s-a adresat națiunii spunând: ”Știu că acum se răspândesc multe zvonuri, este dezinformare la adresa mea și se spune, mai ales, că am părăsit Kievul. Rămân în capitală, stau cu oamenii mei, cu familia mea. Nu sunt un trădător, ci un cetățean al Ucrainei”. Acum trei zile, președintele Ucrainei mulțumea, prin intermediul unei postări distribuite pe Instagram, populației Ucrainei care se luptă în prezent să facă față atacurilor rusești. „Dragii mei, iubitul meu popor. Ucrainieni. Vă văd la televizor, pe internet. Văd postările și videourile voastre. Știți ce? Sunteți incredibili. Sunt mândru că trăiesc cu voi în aceeași țară”.

Zelensky, tatăl

Primul copil al cuplului Zelenksy, Oleksandra, s-a născut în Iulie 2004, iar Kyrylo, mezinul familiei, în Ianuarie 2013. Oleksandra a apărut în filmul ”8 New Dates” (2014) alături de Zelensky. În peliculă interpretează chiar rolul fiicei personajului jucatatăl ei. În mometul de față, Oleksandra este elevă a unui liceu de elită din Kiev. Este pasionată de desen, pictură, box tailandez și de…cântat. La vârsta de 12 ani, a participat la emisiunea „Laugh The Comedian”, unde unul dintre jurați era chiar tatăl ei.

Într-unul dintre interviurile pe care le-a dat, Zelensky declara legat de fiica sa că aceasta nu își dorește ca el să candideze pentru un al doilea mandat. „Fiica mea a pus, la un moment dat problema asta. Mi-a spus că nu vrea ca eu să candidez pentru un al doilea mandat. Dar indiferent cât de mult o iubesc, acest aspect depinde doar de capacitățile noastre”.
Fratele mai mic al Oleksandrei, Krill, s-a născut în ianuarie 2013. Sasha, cum este numită de părinții ei, a luat parte activ la educația mezinului. Încă din primele zile după ce s-a născut, aceasta și-a ajutat mama la schimbatul scutecelor bebelușului.

Cine este soția lui Zelenska

Olena Kiyashko s-a născut în 1978 în aceeași localitate ca și soțul ei. Orașul Kryvyi Rih. Este absolventă a Facultății de Arhitectură, dar s-a orientat spre scris, conform site-ului eng.culturell.com. Este unul dintre co-fondatorii Studio Kvartal 95, cea mai importantă companie de producție de divertisment din Ucraina. Aceeași publicație vorbește și despre povestea de dragoste dintre președintele Ucrainei și cea care avea să-i devină soție.

În studenție, era văzut ca un tânăr fermecător

În momentul în care Zelensky a remarcat-o pe Olena, acesta era implicată într-o altă relație. Dar hotărârea și perseverența tânărului student Zelensky, și mai ales simțul umorului rafinat pe care l-a apreciat la el, au determinat-o pe Olena să îi acorde o șansă.

A urmat o relație de opt ani, după care…căsătoria. Legat de acest episod, Volodimir Zelensky recunoscuse într-un interviu că a trebuit să depună un efort destul de mare pentru a o cuceri pe Olena. Asta, în ciuda faptului că, în mod normal, la acea vreme, era văzut ca fiind un tânăr fermecător. Un tânăr căruia îi era destul de ușor să comunice cu fetele. În cazul Olenei, a trebuit să-și folosească toate talentele. Olena Zelenska spunea, la rândul ei, că Volodimir a cucerit-o cu decența și capacitatea sa de a rezolva aproape orice problemă.

Nuntă cu 120 de invitați în clubul de bowling


În 2003, Volodimir Zelensky și Olena Kiyashko au devenit soț și soție. Nunta a fost cu mult zgomot și multă distracție. A avut loc într-un club de bowling, singurul disponibil în momentul în care căutau să închirieze un local.
Olena Zelenska, absolventă a Universităţii Naţionale Kryvyi Rih, este licenţiată în inginerie civilă. Nu a avut mare tangență cu inginerie civilă şi arhitectura, dar cariera ei de scenaristă a fost foarte productivă.

Mai dorește un copil


Volodimir Zelensky este descris ca fiind un om foarte responsabil în rolul său de tată și de soț. Ca de altfel, în orice întreprinde. Deși are deja doi copii, președintele declara, la un moment dat, că nu acesta este limita, și că soția sa este încă tânără și mai poate avea un copil. Apropiații cuplului îl văd ca pe un om de familie exemplar. Acum aproape trei ani, Zelensky, deși discret în ceea ce privește viața sa privată, a distribuit pentru prima dată în mediul online imagini cu copiii săi. „Pentru a înțelege mai bine copilul, uneori este necesar să devenim noi înșine copii”, a scris președintele alături de fotografia pe care o distribuise cu ocazia Zilei de 1 Iunie (2019).

Un rol care a devenit realitate

Deși a locuit în Mongolia cu părinții săi, timp de patru ani, nu a reușit să învețe prea bine limba mongolă.
La școală, Zelensky avea diverse hobby-uri: haltere, dansul de societate, pianul. Nu practică nici un sport profesionist. Totuși, prin postările sale de pe Instagram (videouri de la piscină, jogging etc) a dovedit, în timp, că are un stil de viață sănătos.

Într-unul dintre serialele în care a jucat, Volodimir Zelensky interpretează rolul unui profesor care, din întâmplare, devine președintele Ucrainei. În 2019, rolul din film devine realitate.

Conform propriilor declarații de avere din 2017, Zelensky deține o clădire rezidențială cu o suprafață de 353,5 metri pătrați, o suprafață de teren 1,2 mii mp, mai multe apartamente și două locuri de parcare. De asemenea, deține un Land Rover Range Rover.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa