Povestea celor două gemene născute în zile diferite și ani diferiți

Cristina Călin, redactor
gemene născute în doi ani diferiți.

Annie Jo și Effie Rose sunt două fetițe gemene, de numai câteva luni. Părinții lor s-au bucurat foarte tare atunci când au aflat că vor avea doi copii deodată. Mare le-a fost mirarea când cele două bebelușe s-au născut în luni și ani diferiți.

Kali și Cliff Scott formează un cuplu tânăr care și-a dorit copii pentru a-și întregi familia. Când au aflat că vor avea gemeni s-au bucurat, dar s-au și speriat puțin, pentru că nu este deloc o treabă ușoară. Să crești doi copii în același timp poate fi foarte provocator. Este o experiență pe cât de frumoasă, pe atât de grea pentru că trebuie să înmulțești totul cu doi: și iubirea, dar și grijile.

Sarcina lui Kali a decurs normal, doar că nașterea i s-a declanșat mai repede cu o săptămână și jumătate decât termenul preconizat de medic în urma ecografiei. Mama era programată pentru o operație de cezariană pe 11 ianuarie 2023. Gemele au decis altfel, iar nașterea decurs normal. Atât mama, cât și cele două fetițe sunt foarte bine. Fiecare dintre cele două gemene a avut puțin peste două kilograme.

Fiecare cu ziua ei de naștere

Totuși, chiar dacă sunt gemene cele două fete nu împart și aceeași dată a nașterii, nici măcar același an. Ele s-au hotărât să vină pe lume în noaptea de Anul Nou între 2022 și 2023. Una dintre fete este născută pe 31 decembrie 2022, iar cealaltă pe 1 ianuarie 2023. Acest lucru nu este unul foarte comun, potrivit publicației The Bright Side.

Annie Jo s-a născut la 11.55 în ultima zi a anului 2022, iar sora ei Effie Rose la 12.01 în prima zi a a lui 2023 la Texas Health Presbyterian Hospital, Denton. Effie a fost și primul bebeluș născut la acest spital în 2023. ”Îmi place la nebunie faptul că s-au născut în ani diferiți. Mi se pare foarte haios”, a spus mama fetelor. Femeia a mai declarat că a fost cel mai inedit mod de a intra în noul an cu un cadou atât de frumos.  

Pentru că știau că sarcina va ajunge la final la puțin timp după Revelion cei doi părinți chiar au glumit cu ceva timp înainte de naștere imaginându-și cum ar fi ca fetele să se nască chiar în noaptea dintre ani. Nu a trecut mult timp și gluma lor s-a adeverit. ”Una dintre ele își va sărbători ziua cu confetti și sclipici de Revelion, iar cealaltă va intra în anul nou cu o petrecere pe cinste”, a spus mama gemenelor. Părinții consideră că pentru fete este mai bine că are fiecare ziua ei de naștere. În felul acesta, spun ei, fiecare va avea posibilitatea să își manifeste personalitatea.

Gemeni născuți în milenii diferite

Într-o situație la fel de inedită au fost și trei seturi de gemeni care nu doar că s-au născut în ani diferiți, ci și fiecare într-un mileniu. Nașterile au avut loc în Indianapolis, Fairfax (Virginia) și Berlin, Germania.

Jacob Wallman s-a născut vineri, 31 decembrie 1999, la 23:59. Sora lui, Jordan, a fost născută sâmbătă la ora 12:01, pe 1 ianuarie 2000, la Spitalul Metodist din Indianapolis

La Berlin, o femeie de origine bulgară de 25 de ani l-a născut pentru prima dată pe Mircem, cu patru minute înainte de sfârșitul anului 1999, potrivit medicilor de la Spitalul Sf. Iosif. La un minut după Anul Nou, fratele său Mircan l-a urmat.

La Spitalul Inova Fairfax din Virginia, o femeie a născut o fetiță la 23:52, pe 31 decembrie 1999. Fratele fetiței a sosit apoi la ora 12:01, în mileniul următor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa