Povestea asistentei care a adoptat o fetiță pe care nu o vizita nimeni în spital

Cristina Călin, redactor
a adoptat o fetiță

Maternitatea nu vine doar născând copii. Uneori, modul în care o femeie ajunge mamă este de-a dreptul surprinzător. Povestea unei asistente din orașul Brighton din Massachusetts, SUA, nu face decât să dovedească acest lucru.

Liz Smith era directoarea Spitalului Franciscan pentru Copii din Brighton și timp de 5 luni a fost singurul vizitator al unei fetițe născute prematur, Gisele. În 2016 îi privea pentru prima dată ochișorii albaștri și a continuat să facă acest lucru pe toată perioadă cât a fost spitalizată. Micuța are acum doi ani și este oficial fetița lui Liz.

a adoptat o fetiță

Gisele s-a născut prematur în iulie 2016, cu doar 900 de grame și cu sindromul abstinenței neonatale care apare atunci când fătul a fost expus la medicamente periculoase și droguri în timpul sarcinii. Când avea 3 luni, statul a decăzut-o pe mama sa din drepturile părintești și a internat-o la Spitalului Franciscan pentru Copii din Brighton pentru că avea nevoie de tratament pentru plămâni. De asemenea, fetița nu putea mânca. Tot ce ingurgita vomita la scurt timp. Timp de 5 luni a fost sub îngrijirea medicilor, iar autoritățile îi căutau o familie adoptivă unde să meargă după externare. Nu au reușit să îi găsească una, ba chiar, în acest răstimp nimeni nu s-a oprit în dreptul pătuțului ei să o vadă. Atunci, Liz Smith s-a gândit că ar putea ea să fie mama micuței ce părea fără noroc.

Liz a povestit pentru o publicație locală că de la mama ei, asistentă de pediatrie, a învățat să pună întotdeauna copiii pe primul loc. De aceea, a și ales meseria de asistentă. Când mama ei a murit de cancer, Liz avea 19 ani și și-a spus că vrea să îi onoreze memoria punându-i mereu pe alții pe primul loc.

a adoptat o fetiță

A adoptat o fetiță chiar când se întreba când va avea o familie

Când se apropia de vârsta de 40 de ani, Liz a început să își dorească o familie. Și-a amintit că în copilărie visase ca la 20 de ani să se căsătorească, să aibă copii și o familie mare, ca cea în care crescuse. Pentru că nu a găsit partenerul potrivit a încercat să rămână însărcinată prin fertilizare in vitro, dar nu a reușit. „Nu mi-am imaginat că va fi așa de greu să devin mamă. Este o dorință de care nu poți să scapi, deși încerci să te distrezi și să nu te mai gândești la asta”, a declarat Liz. Atunci când a văzut-o pe Gisele și-a dat seama imediat că între ele două este o legătură specială.

Liz a depus imediat o cerere pentru adopția fetiței și a așteptat răspunsul autorităților. Între timp, a continutat să o viziteze în fiecare zi. A stat lângă patul ei și i-a vorbit șoptit pentru ca bebelușa să nu se simtă singură. După trei săptămâni a venit acordul pentru adopție, cu mențiunea că statul va face încă demersuri pentru a o integra pe fetiță în familia naturală. „Eram emoționată, dar și oarecum iritată pentru că îmi dădeam seama că puneam foarte mult suflet într-un copil care poate nu va rămâne în viața mea”, a spus Liz.

Pentru o perioadă de timp, părinții naturali ai Giselei au avut dreptul de a o vizita săptămânal sub supraveghere. În timpul acestor întâlniri reprezentanții statului au conchis că sunt incapabili să aibă grijă de un copil, așa că i-au decăzut din drepturi permanent. Fără alți membrii ai familiei care să o poată lua în grijă, Gisele a devenit mama ei. Totuși, documentele oficiale au fost semnate abia pe 18 octombrie 2018.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa