Poliţia nu arestează copii care au transpirat!

Vivi Gherghe
minciuni-fara-sens-totul-despre-mame

Spune stop minciunilor. Nu au nici un folos. Iar pe termen lung fac mai mult rău decât bine.

Stop minciunilor fără sens!

”Dacă nu te oprești din plâns, chem poliția!” / ”Mergi frumos pe stradă că uite, polițistul e în intersecție, caută copii ca tine!” / ”Dacă nu mănânci tot, o să chem doctorul și să te ducă la spital, o să te țină acolo și să-ți facă o injecție care o să te doară foarte rău!” / ”Treci și culcă-te acum că te vede Moș Crăciun pe geam și n-o să-ți mai aducă niciodată cadouri!” / ”Dacă-ți mai murdărești hainele, te dau la țigani!”

Vă mai amintiți poveștile de mai sus – aceste minciuni cu ”bune intenții” cu care am fost noi crescuți? Mai țineți minte frica de Moș Crăciun sau de polițist, ca să nu mai vorbim despre teama de spitale, pe care am întâlnit-o la foarte mulți adulți din jurul meu care nu și-au făcut analize de peste un deceniu pentru că… „le e frică”?

Stop minciunilor fără sens!

Copiii trebuie să știe că polițistul nu e un monstru care îi bagă în pușcărie dacă nu se opresc din plâns, că doctorul nu e un personaj rău care umblă cu o seringă în mână să le facă injecții copiilor care nu-și mănâncă legumele, că Moș Crăciun nu stă pe la geamuri în orice anotimp să vadă cine nu e cuminte!

La Poliție nu sunt pivnițe pentru copii

Copiii nu trebuie să crească știind că poliția are o pivniță plină de copii care n-au mâncat tot din farfurie, nu s-au spălat pe dinți, au aruncat cu nisip în capul colegilor de joacă, și-au rupt tenișii punând frâna de pe bicicletă, au vărsat apa în pat sau le-a căzut felia cu unt pe covor (cu untul în jos, pentru că altfel nu se poate).

Copiii trebuie să știe că polițiștii ne apără, că ne ajută în situații limită și că aceste este motivul pentru care există Poliție în țara noastră. Copiii trebuie să mai știe și că abuzul nu este permis, nici măcar din partea unui om care poartă uniformă. Sau mai ales din partea unui om care poartă uniformă!

Injecțiile nu sunt pedepse

Copiii nu trebuie să crească nici cu teama că, dacă nu ascultă întocmai instrucțiunile părinților și nu își țin căciula pe cap în luna iunie, nu se potolesc din fugă și aleargă până transpiră, vor ajunge la doctor și vor locui la spital unde li se va face injecție și vor cunoaște o durere soră cu moartea.

Copiii trebuie să aibă încredere să meargă la medic atunci când au o suferință. Copiii nu trebuie să fie jenați sau vinovați pentru că s-au îmbolnăvit. Copiii nu trebuie să se ducă la dentist doar când au o falcă umflată și trei nopți nedormite de durere. Vă sună cunoscut?

Moș Crăciun nu e Spiderman

Copiii nu trebuie crescuți cu teama că un bâtrân cu barba lungă, în costum roșu, stă mereu pe la ferestre și, dacă îi vede că nu vor să stea ”cuminți” la masă sau nu vor să strângă jucăriile din camera lor, nu le va mai aduce niciun cadou. Și asta în cel mai bun caz, pentru că în cel mai rău caz le va aduce o nuia.

Copiii trebuie să știe că le facem cadouri celor pe care îi iubim pentru că îi iubim, pur și simplu, nu pentru că au tricourile aranjate sau pentru că au dat cu mopul de curând.

Țiganii nu fură copii

Copiii nu trebuie crescuți cu frica de țigani. Țiganii nu sunt niște vânători de copii, care aleargă de nebuni pe străzi în căutarea prăzii, pe care s-o bage în sac și s-o ducă în mijlocul pădurii unde o transformă-n săpun. Copiii trebuie crescuți fără teama de alți oameni.

Stop minciunilor! Am zis!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa