Părinte obosit? 20 de idei pentru a te relaxa!

Cristina Călin, redactor
părinte obosit

Părinte obosit. Sună ca un pleonasm, nu? Majoritatea suntem frânți de oboseală, prinși între serviciu, copii, treburi casnice, obligații și timp pentru noi. Un studiu realizat în 2014, citat de dailymail.co.uk, arată că o mamă are timp pentru ea, în medie, 17 minute pe zi. Nu pot să spun decât că este o norocoasă!

Pe de altă parte, pe lângă faptul că sunt foarte obosiți, părinții se simt și singuri. Nu mai au timp de parteneri, familie, prieteni și asta îi face să schimbe dinamica relațiilor și să îi facă să resimtă o stare acută de singurătate.

Este esențial ca părinții să aibă grijă de ei, pentru că acest lucru se va reflecta și în modul în care interacționează cu copiii. Vor fi mai răbdători, mai energici, mai pasionați.

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru tine ca părinte obosit pentru a te ajuta să te relaxezi.

  1. Scrie 20 de minute într-un jurnal. Stai 20 de minute și varsăți oful, sapă adânc în emoții și lasă-le să curgă pe hârtie în mod conștient.
  2. Dă drumul la muzică. Alege o melodie cu un mesaj puternic sau o melodie vesela care ție îți place în mod deosebit. Poate fi chiar un cântec ce-ți era drag în timpul liceului. Orice te relaxează este bun.
  3. Scrie scrisori adevărate oamenilor dragi. Fie că se apropie ziua de naștere a cuiva, fie că vrei să mulțumești unei prietene sau pur și simplu. Scrisul va fi ca o terapie.
  4. Bea un ceai de tei, o ciocolată caldă sau un suc. Bea fără să te grăbești, fără să te gândești la probleme și lucruri pe care le ai de făcut.
  5. Programează-ți să petreci cel puțin o oră neîntreruptă cu o prietenă dragă. Ieșiți la o cafea, vorbiți la telefon sau cel puțin plimbați-vă împreună.
  6. Colorează o pagină dintre-o carte de colorat pentru adulți. Poate îți pare ridicol, dar face minuni asupra psihicului.
  7. Alocă-ți 20 de minute să scrii comentarii drăguțe la postările din social media ale prietenilor tăi. Te vei simți mai bine gândindu-te la reacția lor.
  8. Crează-ți un spațiu cald. Pune-ți o pătură pufoasă peste picioare și stai așa câteva minute fără să te gândești la nimic.
  9. Scrie pe o foaie de hârtie ce te necăjește, ce te stresează. Apoi, scrie în dreptul fiecărui motiv câte o modalitate de rezolvare.
  10. Planifică o întâlnire cu copilul tău, doar cu el. Mergeți la un meci, într-o excursie, la film. Orice, doar să petreceți timp împreună.
  11. Sună pe cineva și povestește-i despre momentele dificile prin care treci. Te vei simți eliberată.
  12. Mergi la o plimbare lungă. Dacă poți printr-o pădure sau pe malul unei ape ar fi perfect.
  13. Scrie pe o hârtie motivele pentru care ești recunoscătoare.
  14. Ajută pe cineva. Fă cumpărături pentru o bunică, du la spălătorie mașina partenerului sau orice fel de ajutor crezi că e necesar.
  15. Meditează. Închide ochii, respiră adâc, concentrează-te asupra respirației și spune ”Toate sunetele se întorc la respirație, toate sunetele se întorc la respirație, toate întreruperile se întorc la respirație.”
  16. Fă acea sarcină casnică pe care o tot amâni. Faptul că ai rezolvat o problemă care îți stă pe cap de multă vreme te va ajuta să te relaxezi.
  17. Întinde-te pe canapea și stai cu ochii închiși. Ațipește un pic.
  18. Permite-ți pentru un t30imp să fii tristă. Plângi, mănâncă ciocolată, ascultă muzică tristă, stai ghemuită în pat.
  19. Fă-ți manichiura și pedichiura.
  20. Scrie-ți planurile pentru o săptămână pe o hârtie și pune lista pe ușa de la frigider.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa