O mamă a auzit bătăile inimii fiulului său în corpul altui copil

Raluca Dumitrică
bataile-inimii-totul-despre-mame

Momentul emoţionant în care femeia a ascultat bătăile inimii fiulului ei, mort la doar 7 luni

O mamă, al cărui copil în vârstă de numai 7 luni a murit în 2013, a auzit săptămâna trecută bătăile inimii copilaşului ei în corpul unui alt copil, la aproape trei ani de când fiul său a murit.

Acest lucru a fost posibil deoarece mama a hotărât fără niciun fel de ezitare ca organele copilului său să fie donate şi, astfel, să poată salva vieţile altor copii aflaţi în situaţii limită.

Tragedia care a salvat alte trei vieţi

În 2013, micul Lukas a murit din pricina abuzurilor la care a fost supus de prietenul bonei în grija căreia fusese lăsat. Deşi Heather Clark, mama băiatului, a trecut printr-un şoc în acel moment, tragedia îngrozitoare nu a împiedicat-o să gândească ca o mamă adevărată, alegând să doneze organele copilaşului ei. „Singurul lucru la care m-am putut gândi atunci a fost că, dacă nu pot salva viaţa copilului meu, aş putea salva vieţile altor copii”, a declarat Heather pentru postul local de televiziune Fox din localitatea americană Phoenix.

Organele prelevate de la băieţelul în vârstă de şapte luni au ajuns la trei copii bolnavi, cărora le-a fost salvate, efectiv, vieţile. Iar cel mai important organ donat, inima lui Lukas, a fost transplantat în corpul unei fetiţe pe nume Jordan Drake, care a venit pe lume cu o malformaţie cardiacă congenitală. Fetiţa, născută în 2012, şi-a petrecut primul an al vieţii în spitalul de copii din Pohoenix, din pricina gravei probleme de sănătate ce o împiedica să aibă o viaţă normală, dar din iunie 2013 a avut parte de o şansă uriaşă de a deveni un copil sănătos, datorită inimii noi care i-a fost transplantată.

Un gest mic, o minune uriaşă

După aproape trei ani de la transplant, micuţa Jordan şi mama ei s-au întâlnit cu Heather, mama lui Lukas, căreia i s-a oferit şansa de a ausculta, cu ajutorul unui stetoscop, bătăile inimii băieţelului său, acum inima micuţei Jordan.

Momentul a fost înregistrat audio, iar emoţia a fost copleşitoare.

„Este greu de descris… faptul că a fost atât de altruistă, încât să se poată gândi la o altă familie aflată în nevoie, în timp ce era distrusă de durere”, a declarat Esther Gonzales, mama lui Jordan. „Acum suntem o familie, suntem prieteni. Familiile noastre sunt familii. Ne-am adus familiile aproape”, a mai spus mama lui Jordan.

Cele două mame şi-au promis că vor ţine legătura, iar sunetul inimii lui Lukas a fost chiar înregistrat şi introdus printr-un dispozitiv în interiorul unei jucării de pluş care i-a fost dăruită lui Heather. Astfel, mama cu suflet mare va avea mai aproape amintirea fiului său şi îşi va aduce aminte oricând de bucuria fără limite unei alte mame.

Foto: theroot.com

Citeşte şi:
Transplantul de uter devine realitate
Mâna unui copil nenăscut, salvată în România printr-o intervenție cu laser în uterul mamei
Profesie: salvator de vieţi

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa