Un nou-născut recunoaște vocea tatălui și îi oferă un zâmbet de milioane

Imediat după ce este adusă pe lume, Antonella recunoaște vocea tatălui și îi oferă cel mai frumos zâmbet din lume.

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Un nou-născut reacționează la vocea tatălui și îi zâmbește, imediat după ce vine pe lume

O fetiță nounăscută și-a topit de fericire părinții când, imediat după ce a venit pe lume, i-a zâmbit tatălui ei în clipa în care i-a auzit vocea. Imaginea, care a fost postată de acesta pe contul său de Instagram, a devenit virală la acel moment.

Tarsila Rosa și Flávio Vilela sunt un cuplu de tineri din Brazilia care au devenit părinți pentru prima dată. Flavio, soldat în cadrul Forțelor Navale Braziliene, a comunicat luni de zile cu fătul din burtica soției lui. I-a vorbit, i-a povestit fel și fel de istorioare, i-a spus ce mult o iubește, că abia o așteaptă să vină pe lume, să se alăture familie care este atât de nerăbdătoare să înceapă o nouă viață cu ea alături.

Tarsila Rosa și Flávio Vilela au fost foarte emoționați când au aflat că vor deveni părinți. Iar Flavio era atât de fericit încât își crease un obicei zilnic în a-i vorbi copilului care creștea în burtica soției lui. Fiecare zi începea cu un „bună dimineața” transmis bebelușului. Apoi, imediat ce ajungea acasă de la serviciu, îi povestea ce a făcut el în ziua respectivă. Mai mult, îi spunea mereu că o iubește enorm. Și o asigura că îi va fi alături întotdeauna, indiferent de situație. Evident, seara nu se încheia fără un ”noapte bună” spus fetiței lui.

Vocea care a trezit-o pe frumoasa micuță adormită

În ziua în care s-a născut, Antonella dormea. Așa au încredințat-o medicii părinților. „Au așezat-o pe mine, dormind. Imediat ce soțul meu a început să-i vorbească, Antonella a deschis ochii și i-a zâmbit”, a povestit Tarsila, mămica fetiței.

Flávio i-a repetat bebelușului cam tot ce obișnuia să-i zică în perioada în care ea se afla în uterul mamei. Și, ca prin minune, cum se spune doar în povești, micuța adormită a reacționat. S-a trezit când a auzit vocea aceluia care luni și luni de zile i-a spus bună dimineața, în fiecare zi. Și care nu a contenit să-i povestească tot ce făcea el la serviciu. A deschis ochișorii și a zâmbit.

Din fericire, acest unic moment a fost surprins de camera aparatului. Antonella, așa cum se numește bebelușa zâmbăreață, încă nu știe, dar a cucerit milioane de oameni cu zâmbetul ei. Imaginea care a surprins frumoasa secvență a fost distribuită pe multe platforme de socializare și a apărut în multe publicații online.

„Am crezut că știu ce înseamnă dragostea adevărată. Până când am văzut acel zâmbet. Cel mai sincer, mai dulce și mai pur zâmbet din lume. Și am fost absolut convins de ceea ce este iubirea, în adevăratul sens al cuvântului”.

Flavio Vilela

Tânărul a descris dragostea pentru micuță ca pe un sentiment imens ce nu încape în pieptul lui. La rândul ei, mama copilului, Tarsila, a spus că micuța este un dar de la Dumnezeu. Ca și cum nu era suficient de clar faptul că Antonella era „fetița lu’ tata”, micuța s-a născut chiar de Ziua Tatălui în Brazilia.

Bebelușii aud și recunosc voci încă din timpul vieții lor intrauterine

Pe măsură ce sarcina femeii se dezvoltă, încep și întrebările, curiozitățile legate de făt. Oare ne aude? Oare ne recunoaște vocile? Oare ne simte? Celulele embrionare încep să se specializeze între săptămânile 4 și 5 de sarcină. Atunci, se formează fața, creierul, nasul, ochii și urechile bebelușului. Din săptămâna a 18-a, bebelușul începe să audă, iar din săptămâna 24 de sarcină, el devine mai sensibil la zgomote. Și pe măsură ce crește și se dezvoltă în burtica mamei, începe să perceapă tot mai clar sunetele din afară. De asemenea, apar și reacțiile lui la ceea ce aude. Dar abia în jurul săptămânii a 25-a de sarcină. Iar cel mai puternic sunet pe care îl aude atunci când încă se află în uter este chiar vocea mamei.

Așadar, da, bebelușul percepe sunetele și vocile mai bine decât am fi crezut. Iar studiile au arătat nu doar că aude suntete și voci, dar are și capacitatea de la le recunoaște după naștere. Exact ca în cazul de mai sus. Fetița, imediat după ce a venit pe lume și i-a auzit vocea tatălui, a reacționat. S-a trezit din somn și i-a oferit tânărului tătic cel mai frumos zâmbet din lume.

Bebeluș surd reacționează la vocea mamei

Într-o altă poveste, un alt bebeluș a impresionat lumea printr-un video care a devenit viral. În clip apare reacția bebelușului care aude vocea mamei sale pentru prima dată.

Mama, Christina Pacala, a încărcat clipul pe TikTok pentru a trage un semnal de alarmă. Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la pierderea auzului. Într-un interviu, tânăra mămică a povestit că a ezitat înainte să posteze videoul. Voia să fie convinsă de faptul că acest clip va transmite mesajul potrivit. Și că va fi perceput așa cum trebuie. Fetița ei, Riley, s-a născut fără auz. Însă de la vârsta de cinci săptămâni, aceasta a primit un aparat auditiv.

În medie, doi copii din 1.000 se nasc cu probleme de auz. Cu toate acestea, nu toți părinții sunt dispuși să învețe limbajul semnelor. Christina Pacala a spus că aparatele auditive nu sunt o soluție. Ci un instrument pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de auz. Prin urmare, atât ea cât și soțul ei, au depus toate eforturile necesare pentru a o ajuta pe Riley să se dezvolte armonios și să poată comunica. Asta a inclus și învățarea limbajului semnelor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa