Mamele singure nu vor să audă aceste lucruri

ce nu vor sa auda mamele singure totul despre mame

Ce nu vor să audă mamele singure?

Nu-i ușor să fii mamă, dar când vine vorba despre mamele singure, lucrurile se complică și mai mult! Iată un ghid de lucruri pe care mamele singure le aud des și care sunt complet inutile.

Iată ce nu ar vrea să mai audă mamele singure:

1. Cred că ți-e greu!

Dacă mamele singure ar avea curaj să gândească cu voce tare, probabil ar răspunde cu: „Serios? Nici nu am realizat cât de dificil este să crești un copil!” E greu să fii părinte, fie că ești o mamă singură, fie că ai parte de tot ajutorul din lume. Așa că o mamă singură ar vrea să nu mai audă aceste cuvinte (decât dacă nu cumva ai de gând să-i oferi și ceva ajutor).

2. Am un prieten drăguț care s-ar potrivi cu tine:

De cele mai multe ori, singurătatea este o alegere și, până la urmă, de când a fi singur înseamnă ceva care trebuie corectat? Sunt mame singure care chiar au o viață fericită: se bucură din plin de viața lor și de aventurile din parc sau de construirea unei case cu ajutorul pieselor de lego cu copilul lor! Nu e nimic greșit sau trist în asta, în afara compătimirii celorlalți.

3. Ai vreodată timp și pentru tine?

Timpul e un subiect delicat pentru mame, fie ele singure sau nu. Așa că întrebarea asta nu-și mai are rostul dacă nu cumva poți oferi și o soluție. Vorba aia, până nu devii mamă, nu știi! BIneînțeles că mamele își doresc uneori să se bucure de un film în liniște sau să citească o carte întreagă în numai câteva ore, dar toate dorințele astea pălesc în fața îmbrățișărilor sau a unui „Te iubesc, mami”! Așa că lasă dicuțiile despre timpul personal pentru altă ocazie!

4. Ești fericită?

Dar tu ești fericit? Fericirea e un cuvânt greu și nu are legătură cu faptul dacă ești sau nu mamă sau dacă ești singură sau căsătorită. Cumva, fericirea are legătură cu relația cu tine. Ești împăcat cu tine însuți sau nu, te înțelegi sau nu, te iubești suficient sau nu. Dar da, copilul îți poate aduce împlinire sufletească și bucurii care nu pot fi descrise în cuvinte. Și dacă mă gândesc bine, cunosc suficiente persoane căsătorite și cu copii, dar care nu sunt nici pe departe fericite.

5. De ce nu ai rămas cu tatăl copilului?

Mamele singure știu că întrebarea asta nu vine niciodată direct, dar toată lumea vrea să știe: „De ce și cum ai ajuns să fii o mamă singură?” Cu siguranță este o întrebare inconfortabilă și irelevantă pentru orice mamă singură. Dacă va simți nevoia să povestească despre asta, o va face, altfel e mai bine să eviți să o pui într-o situație atât de ingrată.

Pentru că știm cât îți este de greu și câte sacrificii faci, îți recomandăm o serie de cărți scrise de specialiști, menite să-ți ofere soluțiile de care ai nevoie pentru a-ți crește copilul:

  1. Parenting necondiționat. Recenzia o poți citi aici.
  2. Cartea bebelușului. Recenzia o poți citi aici.
  3. Copii crescuți cu blândețe. Recenzia o poți citi aici.

Mamele singure sunt nevoite să facă totul pentru doi. De la aplauzele de la serbare până la căratul sacoșelor pline de cumpărături. Asta nu înseamnă că trebuie compătimite, ci admirate!

Citește și: Mamă singură? Copilul tău va fi bine!

Citește și: Cum să ai o viaţă sănătoasă atunci când eşti mamă singură

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa