Mamă surogat la 51 de ani pentru copilul fiicei ei

Cristina Călin, redactor
mamă surogat la 51 de ani

Julie Loving a făcut pentru fata ei un gest care a trecut de simpla dragoste de mamă. La 51 de ani a hotărât să îi poarte acesteia copilul pentru că analizele au arătat că tânăra femeie este infertilă.

Breanna Lockwood are 29 de ani și și-a dorit copii încă de când ea însăși se juca cu păpușile. Când și-a cunoscut viitorul soț s-a gândit că este atât de aproape de a-și îndeplini visul. Doar că timpul trecea și odată cu el creștea și dezamăgirea de a nu putea rămâne însărcinată.

În ultimii 4 ani Breanna a făcut 476 injecții, 8 fertilizări în vitro, 7 operații și a pierdut două sarcini. Una dintre ele a fost cu gemeni, iar alta extrauterină. Fiecare dintre aceste intervenții a lăsat răni adânci în sufletul femeii. Mama ei nu a putut să stea nepăsătoare și a spus că dacă va trebui să poarte ea viitorul nepot sau nepoată, atunci o va face.

cuplul și mama surogat

Mama a vrut să își vadă fiica fericită

Julie Loving i-a spus fiicei ei că vrea să fie mamă surogat la 51 de ani pentru copilul ei, iar tânărul cuplu a acceptat. Embrionul implantat în uterul femeii de 51 de ani este rezultat dintr-un ovul de la Breanna și spermatozoizi de la soțul acesteia, Aaron. Procedura a avut loc în februarie 2020, iar acum femeie este la jumătatea sarcinii. ”Când vezi că fiica ta se luptă cu infertilitatea, faci orice poți ca să o ajuți”, a declarat femeia.

Medicii au hotărât să îi implanteze un embrion și Breannei însă doar al mamei ei s-a transformat în sarcină.

Breanna și Aaron s-au cunoscut în liceu. În 2016 s-au căsătorit și locuiesc la Chicago. Și-au propus să facă un copil în 2018, însă bunicul ei s-a îmbolnăvit foarte grav și s-au hotărât să se grăbească pentru ca a-i da posibilitatea să își cunoască strănepotul. După luni întregi de încercări nereușite au mers la Brian Kaplan, medic specialist în infertilitate din Illinois. „A făcut inseminări, a rămas chiar și însărcinată, însă a pierdut sarcinile de fiecare dată”, a explicat doctorul.

mamă surogat și fiică

Ideea de mamă surogat i-a venit când Breanna a pierdut prima sarcină

„După prima sarcină pierdută, i-am spus soțului meu că dacă fiica noastră va continua să sufere atât de mult din cauza infertilității, eu am să fiu mamă surogat pentru copilul ei”, își amintește femeia momentul luării deciziei. Nu i-a spus însă și fiicei sale ce are de gând.

În decembrie 2018, Breanna era însărcinată în 11 săptămâni cu gemeni. A mers cu mama ei la o ecografie, despre care credea că este o procedură de rutină pentru că totul părea să meargă foarte bine. Nu a fost așa. A aflat de la medic că inima ambilor copii se oprise. A fost un moment traumatizant pentru ambele femei. Atunci, Julie a decis să îi propună soluția surogatului.

După ecografie, Breanna a fost supusă unui chiuretaj pentru ca medicii să se asigure că ambele sarcini sunt eliminate. A fost avertizată că în timpul acestei proceduri uterul ei va avea de suferit. ”Am devenit una dintre femeile care au infertilitate totală”, a spus tânăra femeie.

la control cu mama surogat

Timp de un an a fost în doliu după sarcina pierdută

În urma acestei pierderi starea psihică a Breannei s-a întăutățit. Nu își putea scoate din cap ideea că nu va putea avea un copil. Timp de un an a fost într-o stare de doliu. La fel și soțul ei care i-a fost alături mereu.

Medicul le-a recomandat mama surogat, având în vedere că cei doi aveau deja congelați câțiva embrioni de la procedurile anterioare de inseminare. Cei doi soți s-au documentat și au constatat că o astfel de procedură ajunge la 200.000 de dolari. Suma urma să acopere cheltuielile cu sarcina ale mamei surogat, inseminarea și comisionul agenției care ar fi găsit femeia potrivită să le poarte copilul. Varianta mai puțin costisitoare ar fi fost să apeleze la o rudă sau la o prietenă, dar știau că nu este o cerere oarecare. Atunci s-a oferit chiar mama Breannei.

Julie este atletă, sănătoasă și de aceea a putut fi mamă surogat la 51 de ani

Julie Loving, mama Breannei, are 51 de ani. Este atletă și a alergat de două ori la maratonul din Boston. La început tânăra nu a fost de acord, dar medicul le-a spus că ar fi bine să facă niște teste. „În mod normal, mamele surogat nu au mai mult de 45 de ani. Totuși, am privit acest caz altfel. Trebuie să ne gândim că avem femei de doar 35 de ani cu probleme grave de sănătate și avem femei de 55 de ani care sunt foarte sănătoase”, a declarat Kaplan.

După mai multe teste și consultații la medici obstreticieni, ginecologi, interniști și psihologi, Julia Loving a fost declarată aptă să poarte copilul fiice ei ca mamă surogat. Toată familia a sprijinit această idee.

Femeia însărcinată se simte foarte bine

Pentru Kaplan, care are o carieră de 29 de ani ca medic specialist în fertilitate, este prima dată când o mamă poartă copilul fiicei ei. În toată lumea în fiecare an se nasc între 2500 și 5000 de copii cu mamă surogat, dar situațiile în care sunt implicate mama și fiica sunt excepții: poate sub 1%.

Kaplan spune că pentru el a fost o lecție despre iubirea dintre mamă și fiică. Acum tânărul cuplu locuiește cu părinții Breannei pentru că sunt în căutarea unei case. În acest fel pot fi mai aproape de Julie care spune că se simte excelent.

În noiembrie 2020 se va naște fetița pe care toată familia o așteaptă de atâția ani.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa