Mama și copilul: Cele mai haioase selfie-uri

Alexandra Irimiea

  Fotografiile au fost dintotdeauna adevărate comori care păstrează vii amintirile cu cei dragi! Poate cele mai de preț lucruri pe care un om le poate deține sunt pozele cu mama, mai ales de pe vremea copilăriei.

  Pozele sunt obiecte magice! Aceste mici mașini ale timpului au puterea să ne poarte prin diverse momente trăite în trecut, iar odată cu trecerea în epoca modernă, unde tehnologia este cel mai bun prieten al omului, selfie-urile au luat amploare.

  Încă din prima zi de viață, o mamă face tone de poze, la propriu, cu copilul ei! De multe ori însă poate descoperi că ea nu apare deloc, ocupând rolul ingrat de… fotograf. Selfie-urile însă rezolvă cu grație această situație, iar uneori sunt și o modalitate prin care cei doi se distrează copios. Chiar dacă nu toate ajung pe Facebook, fotografiile vor fi prețuite și revăzute fără să fie vreo ocazie anume.

  Dacă tot am ajuns la acest subiect, citește și Ce poze cu copiii tăi să nu postezi niciodată în social media.

  În continuare, te invităm să te delectezi cu un articol unde punem preț pe momentele speciale petrecute cu copilul tău.

  Cele mai haioase selfie-uri cu mama și copilul:

  Alina 1Selfie „Mama si copilul” cu Alina (31 ani) și Alexandru-Nicholas (8 luni)

  O mămică de profesie cosmeticiană ce își adoră băiețelul ca pe ochii din cap! S-a stabilit de câțiva ani în Londra, dar ori de câte ori poate, vine cu drag acasă.

  „Când și cum facem selfie-uri?Când are fii-miu chef și e vioi. Mai nou, când vede telefonul începe să râdă! Vreau să îi fac cât mai multe poze că eu nu prea am deloc, cum sunt eu ca mama și probabil ca toate mamele din lume – posesivă, panicată din orice nimic, îngrijorată când plec de-acasă două, trei ore și zic: „Aoleu! Cade, se îneacă, plânge”. Câteodată mă uit la el și nu îmi vine să cred că e al meu, că într-adevăr am copil. Asta după ce am încercat să concepem aproape șapte ani, a venit pe lume ca o binecuvântare, a fost așteptat și dorit! E rezultatul fertilizării in vitro, o minune de sus, nu credeam vreodată că vom reuși să concepem…”

  Claudia 1

  Selfie „Mama si copilul” cu Claudia (31 ani) și David (4 ani și 10 luni)

  O mămică veselă din Câmpina, profesor de limbi străine și director de aprovizionare & vânzări la o companie britanică. Printre altele, mai are meseria de mamă, soție, fiică, noră, prietenă etc.

  „Eu, junior și tata nu suntem niciunul fan selfie. De cele mai multe ori, David stă la poză și chiar solicită expres imortalizarea prin faimoasa replică: „Mamaaaaaa, hai, fă-mi poză!!!”. Dar, mai avem și noi momentele noastre, fie iarna prin zăpadă, fie vara în concedii, fie când e tata plecat și – cum sigur îi e dor de noi – ne „chinuim” să încăpem în cadrul telefonului, să ne facem o poză împreună și să i-o trimitem. Trebuie să recunosc faptul că și puținele selfie-uri pe care le avem sunt datorită bunicilor care ne aduc mereu aminte de faptul că timpul se scurge pe lângă noi și că vom ajunge, la un moment dat, când vom tânji după clipele petrecute împreună fără să mai avem o amintire palpabilă”.

  Bianca ok

  Selfie „Mama si copilul” cu Bianca (31 ani) și Mircea (7 ani)

  O super-mămică din București, de profesie jurnalist, ce lucrează pe postul de content marketing manager. Adoră atelierele creative la care participă împreună cu Mircea! Profită de fiecare secundă liberă pentru a fi cu băiețelul ei.

  „Este tare greu să îl mai prind pe băiețelul meu la poze pentru că nu mai stă! 🙂 Probabil este sătul de cât l-am fotografiat încă de la naștere. Singurele poze care îl distrează sunt selfie-urile în care facem diverse mutrițe. Când avea 3-4 ani și a descoperit această „tehnică”, își făcea foarte multe poze singur, testându-și creativitatea, imaginația și expresivitatea. Dacă pentru adulți selfie-urile au adesea o conotație narcisistă și solitară, pentru copii este un moment bun de explorare și distracție. Evident, atâta timp cât nu exagerăm!”

  Alina okk

  Selfie „Mama si copilul” cu Alina (31 ani) și Alexandru (4 ani și jumătate)

  O mămică modernă din București, care lucrează în resurse umane la o companie de software. Abia așteaptă să ajungă acasă, să fie alături de copilul ei, răbdătoare și creativă. „Ceva-ceva tot fac eu bine, având în vedere că Alexuț mă caută să fiu partenera lui de joacă, îmi face declarații de iubire și mă preferă de fiecare dată!”

  „Salut, noi suntem Alina și Alexandru! Alexuț nu este atât de pasionat de poze, însă de fiecare dată când îl prind într-o pasă bună, încerc să profit și să dau startul la o sesiune de foto shooting! Facem tot felul de poze, printre care și selfie-uri. De fiecare dată când se vede în aparat, îi place să se strâmbe și să facă tot felul de fățuci amuzante, iar apoi cere să vadă cum a ieșit.”

  Ada 2

  Selfie „Mama si copilul” cu Ada (27 ani), Teodora (2 ani și jumătate) și Anastasia (4 luni)

  O mămică din București, de profesie asistent medical, care adoră să imortalizeze momentele petrecute împreună cu cele două fete ale sale!

  „Îmi fac selfie-uri cu fetele mele de câte ori pot, cât mai des. Eu le fac zilnic poze pentru a avea multe amintiri cu ele micuțe. Îmi place acest gen de fotografii pentru că sunt haioase și, pe deasupra, când nu are cine să-mi facă poze cu ele, este o problemă rezolvată. Totodată, este și o modalitate de a ne juca.”

  Alexandra 1

  Selfie „Mama si copilul”: Ne place să ne strâmbăm în fața telefonului

  Și mie îmi place tare mult să fac câte-o serie de selfie-uri împreună cu băiețelul meu, Iusti. Deși nu prea se lasă fotografiat (cred ca l-am înnebunit făcându-i mereu poze), am descoperit că selfie-urile îi plac. Le facem atunci când suntem voioși sau mai ales când plecăm în plimbare și suntem entuziasmați de călătorie.

  Tu când ți-ai făcut ultima oară un selfie cu copilul tău?

  Dacă ți-a plăcut acest articol, îți mai facem o recomandare: Fotografiem sau ţinem minte?

  Dă-ne un like pe Facebook (dacă nu ne-ai dat deja) și te vei întâlni cu multe alte articole simpatice!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa