A intrat în travaliu la 29 de săptămâni, însă a ignorat contracțiile. Povestea nașterii unui copil-miracol

Mihaela Călin

Uneori, lucrurile pot merge prost în timpul unei sarcini, ceea ce o poate îngrozi pe mamă. Nici o gravidă nu vrea să se gândească că ceva rău sau periculos se poate întâmpla cu copilul nenăscut. Însă situațiile de acest gen se întâlnesc destul de frecvent. Vestea bună este că medicina modernă poate salva copiii prematuri cu vârste din ce în ce mai mici, fără a-i lăsa cu sechele. 

Site-ul familyshare.com a prezentat uimitoarea poveste a lui Raelin Scurry din Pittsburgh. Sarcina acestei mame din S.U.A. se desfăşura foarte bine până când a început să aibă brusc dureri asemănătoare cu contracţiile, la doar 29 de săptămâni de sarcină. Iniţial ea le-a ignorat, crezând că este vorba de contracţiile Braxton Hicks (care au loc înaintea travaliului propriu-zis), dar acestea s-au înrăutăţit şi au început să fie din ce în ce mai frecvente.
Pe măsură ce durerea şi intensitatea contracţiilor creştea constant, mama a decis că ar trebui să meargă la doctor şi să vadă ce se întâmplă. Dar înainte de a putea merge, durerea s-a intensificat şi mai mult. Într-o postare pe Facebook, Scurry spunea: „Am sunat la 911 pentru că eram foarte speriată. Dar ei nu înţelegeau ce spuneam între strigăte şi contracţii. Aşa că am predat telefonul soţului meu.”

Un copil-miracol

Cei doi nu au mai așteptat, s-au urcat în maşină şi au pornit spre spital. În timp ce tatăl conducea maşina şi vorbea la telefon cu dispecerul de la Urgenţe, Scurry şi-a scos pantalonii, s-a lăsat în jos şi a simţit cum a ieşit capul micuţului ei copil. „Am împins o singură dată şi copilul-miracol a fost aici”, a mai povestit mama.
Când copilul şi-a făcut intrarea în lume, Scurry a văzut că era încă înfăşurat complet în sacul amniotic. Acest lucru este extrem de neobişnuit, dar, pentru că Scurry lucrează în domeniul medical, a ştiut că micuţul va fi bine, potrivit Washington Post.

Copilul nu se mişca

Tânăra mamă a început să-şi facă griji, când şi-a dat seama că bebeluşul ei nu se mişcă.  „La început, copilul stătea nemişcat şi tot ce puteam face era să mă rog că o să fie bine”. Dar apoi, micuţul i-a transmis mamei sale un mesaj: „I-am frecat faţă cu degetul mare şi şi-a tras mâinile şi picioarele în faţă, ca şi cum mi-ar fi auzit rugăciunile şi a vrut să ne liniştească pe toţi că este bine”.

Fericit, sănătos şi binevenit

După ce cuplul a ajuns, în sfârşit, la spital, cam şapte minute mai târziu, a venit un doctor şi a preluat copilul pentru a avea grijă de el. Bebeluşul s-a născut cu 1,390 kg şi a fost pus pe oxigen.
Acum, micuţul EJ este bine şi face progrese. Mama lui a postat pe Facebook următorul mesaj despre starea lui: „Bebeluşul se simte minunat, după toate aventurile prin care a trecut. Știu că va fi un om extraordinar. Suntem cu adevărat binecuvântaţi să fim părinţii lui.”

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa