Imaginile despre iubire ale acestui artist fac mai mult decât o mie de cuvinte!

Raluca Dumitrică
despre-iubire-totul-despre-mame

Când e greu de vorbit despre iubire, nişte imagini pline de candoare pot spune totul

29

Se spune (şi se pare că pe baza unor fapte certe, nu aşa!) că zugravul n-are pereţii de la casă proaspăt vopsiți, croitorul n-are haine, cizmarul n-are cizme sau că frizerul umblă cu pletele-n vânt. N-ar fi nimic rău în toate astea, doar că artistul coreean de care veţi afla mai jos demontează acest mit şi ne arată că e capabil să îşi folosească talentul profesional şi în scop personal, vorbind prin intermediul lui despre iubire!

1

 

2Andrew Hou, un artist chinez născut în Canada şi foarte îndrăgostit de iubita sa, pe nume Kate, a creat pe parcursul a şase ani o serie de ilustraţii prin care să îşi demonstreze dragostea pentru jumătatea lui. Totul a început în 2010 prin creionarea unor mici desene pe care i le trimitea iubitei sale prin sms, fiind convins că imaginile pe care le va vedea partenera sa vor fi mai elocvente pentru demonstrarea sentimentelor sale, decât ar fi putut fi  nişte cuvinte. Ulterior, micile desene despre iubire, atent compuse, s-au metamorfozat în mai multe ilustraţii colorate şi complexe, pe care artistul le-a inclus într-o serie intitulată HJ-story (povestea HJ), HJ fiind iniţialele partenerei sale, care este de origine sud-coreeană.

De la bucurie în familie, la popularitate globală

3

Deşi minunatele desene făcute de Andrew ar fi trebuit să fie văzute doar de cea care îi era alături de atâta vreme, munca lui a ajuns şi sub ochii prietenilor şi ai rudelor, care, extrem de entuziasmaţi de cele văzute, l-au încurajat să-şi etaleze povestea lumii întregi, pentru a fi apreciată aşa cum trebuie. Uşor, uşor, ilustraţiile drăgălaşe au atras admiratori de pe întreg mapamondul, iar pagina de Facebook dedicată muncii sale are în momentul de faţă aproape 500.000 de fani.

Iubirea se exprimă şi în imagini

4

Întrebat cum de a venit cu asemenea desene pline de naturaleţe şi emoţie şi care descriu perfect gingăşia din cuplu, Andrew a spus că la mijloc n-a fost o prea mare filosofie, ci talent combinat cu sentimente. „Limba coreeană nu e limba mea natală, iar din acest motiv nu am prea reuşit să îi spun ceea ce simt lui HJ. De aceea am apelat la nişte imagini dulcegi şi copilăreşti şi ele m-au ajutat să rezolv această problemă”, a declarat Andrew pentru Huffington Post. „Kate era ocupată cu şcoala, iar eu eram ocupat cu munca, aşa că nu aveam foarte mult timp pentru întâlniri sau pentru convorbiri telefonice. Aşa că în timp ce lucram m-am prefăcut că munceam pentru job şi am făcut aceste imagini de mici dimensiuni, despre iubire, pe care i le-am trimis pe telefon.

5

„Suntem cu toţii atât de ocupaţi şi prinşi în tot feluri de lucruri, încât uităm tocmai acele mici momente care sunt importante, chiar şi eu fac asta. Eu fac aceste desene despre iubire nu doar pentru a capta clipe din relaţia noastră, ci şi pentru a-mi aduce aminte de micile momente care se pot uită cu uşurinţă.

Andrew şi Kate s-au căsătorit în 2013, dar artistul nu a renunţat nici în ziua de azi în a-şi desena sentimentele şi micile lucruri pline de emoţie din viaţa zilnică de cuplu. Cei doi locuiesc în Seul şi se iubesc ca în prima zi.

Vă invităm să parcurgeţi galeria de imagini, pentru a vă înduioşa şi mai mult!

 

28

 

27

 

26

 

25

23

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa