O femeie din Ucraina a născut la Galați după ce s-a ascuns 3 săptămâni de bombe

Cristina Călin, redactor
gravida ucraina

O femeie gravidă din Ucraina care s-a ascuns zile în șir în subsolul maternității din orașul Nikolaev a reușit să aducă pe lume în siguranță la Galați.

Micuța Olivia s-a născut la Maternitatea Buna Vestire din Galați, dar încă de dinainte de a veni pe lume a avut parte de o viață de film. Mama ei, Natalia Sokolova, în vârstă de 27 de ani, a fost nevoită să se adăpostească timp de 3 săptămâni în subsolul unei maternități. Orașul Nikolaev unde ea locuia a fost intens bombardat de armata rusă și pentru a-și salva viața a trebuit să stea în adăpostul improvizat de medici.

Femeia a fost foarte speriată

Olivia a avut 3,200 kg la naștere și este perfect sănătoasă. „Naşterea a decurs foarte bine, prin operaţie cezariană, a născut o fetiţă de 3,200 kg. Mămica era foarte emoţionată, foarte speriată, ne-am fi dorit să nască natural. Ea mai are un copil născut natural. Naşterea s-a blocat, noi am încercat şi ieri la prânz, am vrut să finalizăm cu succes, aşa că acum şi mama, şi fetiţa sunt bine. Ne-a povestit prin ce a trecut, a stat ascunsă chiar în subsolul maternităţii de acolo alături de cadre medicale şi pacienţi”, a explicat dr. Dragoş Soloviev, medic primar Maternintatea „Buna Vestire” din Galați.

Femeia le-a mulțumit cadrelor medicale pentru sprijinul pe care i l-au oferit.

La Galați a mai născut și o altă femeie din Ucraina

Natalia nu este singura ucraineancă care a născut în maternitatea de la Galați. „Este a doua naştere de acest fel în spitalul nostru. Am mai avut o mamă, tot din Ucraina, care a născut o fetiţă de 3.700 kg. Până acum au fost 16 paciente refugiate, 10 în ambulatoriu, mai multe consultate în camera de gardă. Acordăm asistenţă medicală pentru toate pacientele care se adresează spitalului nostru, în ambulatoriu, în urgenţă, fără discriminare.  Cadrele medicale au fost ajutate la traduceri de o studentă la stomatologie, din Republica Moldova. Ea studiază la Galaţi şi ştie limba ucraineană”, a declarat pentru „Adevărul“ dr. Costinela Georgescu, director Maternitatea Buna Vestire din Galaţi.

Refugiatele din Ucraina și copiii lor primesc servicii medicale gratuite în România

”În cadrul Spitalului Clinic de Obstetrica Ginecologie Buna Vestire din Galați ajung pacientele refugiate din Ucraina care au nevoie de serviciile specifice spitalului nostru . Pe lângă pacientele care au născut în maternitate și în ambulatoriu au fost până în prezent cam 22 de paciente. Și la camera de urgență  s-au prezentat 11 paciente care au primit îngrijirile necesare, dar nu au rămas internate”, a precizat dr. Costinela Georgescu, directorul Maternității ”Buna Vestire” Galați.

Natalia a reușit să fugă din Ucraina împreună cu fiul ei de 7 ani, soacra și soțul. Nikolaev este unul dintre orașele intens bombardate, pentru că reprezintă un punct strategic. Cucerirea lui ar ajuta armata rusă să ajungă mai ușor la Odesa.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa