Frumuseţea nu are standarde

Sindromul Down

De-a lungul timpului, standardele de frumusețe au fost stabilite aleatoriu, cel mai adesea de o mână de oameni care nu au ținut cont de faptul că fiecare dintre noi este diferit.

Dar, pentru că a venit momentul să ne punem întrebări, ce-ar fi dacă am chestiona ideea de frumusețe în sine?

Frumusețea nu are standarde. Sau nu ar trebui să aibă.

De multe ori, femeile obișnuite se simt puse în inferioritate de toate aceste standarde de frumusețe decise aleatoriu: numărul de kilograme, centimetrii din talie, culoarea părului. O lecție de curaj ne dă Maddy Stuart:

Maddy Stuart are Sindromul Down și vrea să schimbe întreaga gândire din lumea modei.

Maddy are numai 18 ani și face o echipă excelentă cu mama ei, Rosanne Stuart, despre care spune că este cea mai bună prietenă a ei și cel mai mare fan. Chiar dacă tânăra are sindromul Down, acest lucru nu a împiedicat-o să se îndrăgostească de camera foto.

La fel ca în multe alte cazuri, medicii i-au spus că nu va fi în stare să realizeze ceva în viață, însă Maddy reușește să demonstreze lumii întregi ce efect poate avea iubirea părinților, dar mai ales susținerea acestora. În prezent, Maddy face parte dintr-o trupă de majorete, înoată cinci zile pe săptămână, face cricket și pozează cu zâmbetul pe buze de fiecare dată când are ocazia.

„Cred că este timpul ca oamenii din lumea întreagă să știe că și oamenii cu sindromul Down pot fi frumoși”, a declarat mama fetei.

În urmă cu câteva luni, un alt model cu sindromul Down (Jamie Brewer) a pășit pe podiumurile New York Fashion Week, iar mesajul ei a fost pentru toate femeile obișnuite care își pierd încrederea în ele însele.

Atât Maddy Stuart, cât și Jamie Brewer își doresc să spargă regulile de frumusețe, astfel încât acestea să devină corecte față de toată lumea. Dacă ai o afecțiune genetică, asta nu înseamnă că ești mai puțin frumos și cu cât vom accepta mai repede acest lucru, cu atât vom deveni mai solidari unul față de celălalt. În fond, frumusețea nu are standarde.

Cu sau fără sindromul Down, Madeline Stuart este un adevărat exemplu de voință! Nouă ni se pare frumoasă. Tu ce părere ai?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa