Postezi fotografii cu copiii pe rețelele de socializare? 6 ipostaze de evitat în online

Magda Popescu
bebelus online

Să pui fotografii cu copiii pe rețelele de socializare este ceva atât de natural în zilele noastre încât rar te gândești și la implicațiile pe care le are acest lucru. În timp ce ipostazele fericite de la aniversări, amintirile din excursii sau momentele importante din viața copilului pot fi postate și păstrate ca într-un jurnal pe conturile voastre online, există și momente mai intime, surprinse în fotografii, dar care ar trebuie să rămână private.

Mai jos, parenting.com a strâns 6 ipostaze în care copilul tău nu ar trebui niciodată să apară online.

Ora de baie, moment privat
Orice fotografie a copilului tău parțial sau complet gol sau la baia de seară nu este pentru consumul public. Din păcate, chiar dacă tu crezi că este un moment simpatic sau haios, nu toată lumea îl percepe așa, poza copilului putând ajunge pe mâini greșite.

Fără poze cu ”febră” și ”viruși”
Tu ți-ai dori să fii fotografiat când ești cu nasul roși și ochii înlăcrimați de la febră și tuse? În acele momente, treaba noastră, de părinți, e să-i protejăm și să-I îngrijim, nu să-I expunem la comenatarii compătimitoare.

La oliță – fotografiatul interzis
Fotografiile cu cei mici pe oliță ar trebuie să fie puse într-un seif. Amintește-ți că tot ce distribui online durează pentru totdeauna. Nu cred că viitorul tăru adolescent vrea să vadă online cum a utilizat el pentru prima dată olița.

Atenție la imaginile de grup
Dacă ai de gând să postezi fotografii din vacanță cu cel mic sau de la petreceri aniversare, ai grijă la imaginile de grup care includ și copiii unor prieteni sau colegi: Cere-le acordul pentru a le publica. Sunt mulți părinți care nu sunt de acord ca cei mici să apară pe rețele de socializare.

Evită să dai detalii
Atenție la siguranța copiilor. Nu scrie niciodată în descrierea sau completarea fotografiilor numele complet, adrese de grădiniță sau de domiciliu sau alte detalii private care ar putea fi folosite în alte scopuri, mai puțin corecte.

Nu expune slăbiciunile copilului
Modul în care postezi fotografii cu copiii ar putea avea un impact asupra lui în colectivitatea din care face parte. De exemplu, o imagine în care e expusă o slăbiciune, o teamă sau poate un pseudonim prostesc ar putea umili copilul, fapt ce are repercusiuni asupra vieții sale sociale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa