În familia Bodnariu, căreia statul norvegian i-a luat copiii acuzându-i de abuzuri, s-a mai născut o fetiță

Cristina Olivia Găburici, editor
nou membru in familia bodnariu

  După ce și-au recuperat cei cinci copii, pe care serviciul de Protecția Copilului din Norvegia îi dăduse în plasament temporar altor familii, soții Ruth și Marius Bodnariu s-au mutat definitiv în România. În luna mai a acestui an, în familia lor s-a mai născut o fetiță, Rebecca. 

  ”Rebecca Bodnariu a venit în lumea noastră cu bine pe 10 mai 2017. Întreaga familie este copleșită de bucurie și Rebecca este o binecuvântare pentru noi. Credem și ne rugăm că ea va fi un liant vindecător în familia noastră. Credem că prin alăptarea ei și drăgălășeniile primelor luni de viață, atât Ruth cât și ceilalți copii să experimenteze ceea ce au pierdut prin ruperea lui Ezekiel și a familiei în acea perioadă cumplită din anul trecut”, a fost mesajul publicat pe Facebook de Marius Bodnariu după nașterea fetiței.

  Cum au fost luați copiii de autorități

  În noiembrie 2015, directoarea școlii norvegiene unde învățau copiii familiei a sesizat Protecția Copilului după ce una dintre fete ar fi afirmat că acasă părinții aplică pedepse fizice copiilor. În scurt timp, cei cinci minori au fost luați de lângă părinți și plasați în trei familii diferite. Cel mai mic dintre copii, Ezekiel, avea patru luni, iar ceilalți aveau 9 ani, 7 ani, 5 ani, respectiv 2 ani.

  În timp ce statul norvegian începuse procedura de decădere din drepturi, în mai multe orașe din lume au urmat o serie de proteste prin care oamenii își arătau indignarea față de autoritățile norvegiene și cerea revenirea copiilor în sânul familiei Bodnariu. O delegație din partea statului român s-a deplasat în Norvegia pentru a analiza situația familiei, iar Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că misiunea diplomatică română la Oslo se află în contact permanent cu familia pentru a-i acorda consultanță. Într-un comunicat oficial, Ministerul Afacerilor Externe arăta că sistemul de protecție a copilului din Norvegia ”este complet descentralizat, nefiind admise imixtiuni din partea autorităților guvernamentale centrale în activitatea serviciilor locale. În egală măsură, instituțiile locale sunt refractare față de intervențiile externe, exercitate pe canale diplomatice și consulare”. (Textul continuă mai jos)

  Urecherea și palma la fund, interzise de lege în Norvegia

  Tatăl celor cinci minori a declarat, în cadrul unui interviu TV, că violența în cadrul familiei era izolată și minoră și că tot ceea ce făceau era să-i ia uneori de ureche sau să le dea o palmă la fund. În Norvegia, țară ai cărei cetățeni erau cei doi soți de mai bine de zece ani, astfel de gesturi sunt interzise prin lege.

  La rândul ei, Ruth Bodnariu a admis că își mai iese uneori din fire. ”În situații de stres, când se ceartă copiii, când țin un copil în brațe și mâncarea e pe foc și doi se ceartă… În România nu e considerată violență. În Norvegia, din păcate, ăsta e caz penal”, a spus mama copiilor.

  Coșmarul lor a durat exact 210 zile, iar în iunie anul trecut familia s-a reunit după ce municipalitatea a anunțat că a ajuns la o înțelegere cu familia Bodnariu privind revenirea copiilor acasă. Părinții au fost evaluați de către psihologi independenți și, în cele din urmă, s-a stabilit că cei mici se pot întoarce la părinți. Bebelușul a fost returnat familiei în luna aprilie, iar în luna iunie s-au întors acasă fetițele și cei doi băieței. La scurt timp, familia a plecat într-o vacanță și, ulterior, s-a mutat definitiv în România. În Norvegia, Marius Bodnariu lucrase ca specialist IT în primărie, iar soția lui, Ruth, ca asistentă medicală.

  Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa