Ducesa de Cambridge a născut cel de-al treilea copil

TOTUL DESPRE MAME

Ducesa de Cambridge a născut cel de-al treilea copil, un băiețel. El este al cincilea moștenitor la tron în familia regală britanică. 

Catherine și William, Duce de Cambridge, au ajuns luni, 23 aprilie, la St Mary’s Hospital, din Londra, în jurul orei 6 dimineața.

Un băiat de aproape 4 kg

„Ducesa de Cambridge a născut  în siguranţă un băiat, la ora locală 11.01. Copilul are 3,800 de kilograme. Ducele de Cambridge a fost prezent la naştere. Alteţa sa şi copilul se simt bine”, a anunţat Palatul Kensington pe Twitter.

Tot la maternitatea de la St Mary, ducesa i-a născut pe primii doi copii ai ei şi ai prinţului William – prinţul George şi prinţesa Charlotte. Alegând această aripă privată a spitalului, ducesa de Cambridge îi urmează exemplul Prinţesei Diana, care i-a născut acolo pe ambii ei fii – prinţii William şi Harry.

Admiratorii familiei regale așteptând anunțul nașterii
Admiratorii familiei regale așteptând anunțul nașterii celui de-al cincilea moștenitor la tron

Bebelușul este al șaselea nepot al reginei. Există mai multe tradiții care trebuie respectate la venirea pe lume a unui copil în familia regală britanică. Spre exemplu:

Se trag 62 de salve de tun

Ca semn de respect în situații speciale, Honorable Artillery Company trage 62 de salve de tun din Turnul Londrei. Asta se întâmplă și când se nasc bebelușii regali.

Regina trebuie informată prima

Acest protocol se respectă și azi. Prințul William a sunat-o pe Regină pe un telefon codat ca s-o anunțe că s-a născut Prințul George.

La botez toți prinții sunt îmbrăcați cu același model de rochiță

Aceasta este o copie a celei folosite în 1841 când la cârma Imperiului Britanic se afla Regina Victoria. De atunci a fost purtată de șaizeci și doi de bebeluși regali, de-a lungul a opt generații.

Te-ar mai putea interesa