Dorinţe de sfârşit de an

Ce-și dorește o mamă?

Sfârșit de an sau nu, sunt câteva dorințe pe care orice mamă le are pentru copilul ei! Și când spun asta nu mă refer doar la sănătatea și la reușitele celui mic.

Noi credem că astea sunt cele mai importante dorințe ale unei mame:

1. Stabilitate emoțională. Ce mamă nu-și dorește ca puiul ei să crească într-un mediu sănătos, să deprindă capacitatea de a reacționa adecvat în situațiile neplăcute și să fie puternic atunci când este cazul? Stabilitatea emoțională este importantă pentru un copil. Îl va ajuta să treacă ușor peste suișurile și coborâșurile vieții.

2. Sănătatea fizică. Cineva drag mie avea o vorbă atunci când îl întrebam ce mi-a cumpărat: „Sănătate, că-i mai bună decât toate!” Azi, când nu mai sunt un copil, am înțeles de ce o bucată de ciocolată nu era la fel de importantă ca sănătatea mea. Iar în calitate de mamă, sunt convinsă că și voi vă doriți același lucru pentru puiul vostru de om. Învațați-i de mici să se preocupe de sănătatea lor, să facă alegerile potrivite în ceea ce privește alimentația, dar mai ales, să nu refuze niciodată un sport.

Citește și: Alege să ai grjă de sănătatea dentară a copilului tău!

3. Pasiune pentru educație. Orice mamă își dorește un viitor mai bun pentru copilul ei, însă pentru asta trebuie să contribuiți și voi. Cumpărați-le celor mici cărți prin care pot explora lumea, faceți-le cunoștință cu muzica de calitate, dar mai ales, jucați-vă împreună. Alegeți jocuri educative, care să le stimuleze dorința de cunoaștere.

4. Prieteni buni. Copil sau nu, toți avem nevoie de prieteni buni, iar în calitate de mamă poți contribui la asta. Permite-i să aibă prieteni, oferă-i nopți cu povești lângă cel mai bun prieten al lui, gătește-le ceva atât de bun, încât peste ani să vorbească despre asta.

Citește și: Mama e cea mai bună prietenă

5. Bucurie. Optimismul prinde bine oricui și asta se învață încă din copilărie. Arată-i celui mic cum să se bucure din lucruri mărunte și cum să-și găsească fericirea.

6. Scop. Înainte de a deveni mame, aveam tot felul de scopuri. Poate că ne doream să ne terminăm studiile, poate că ne doream cine știe ce farduri și pantofi, casă și mașină. Știți și voi care ne este scopul din momentul în care am văzut cele două liniuțe roz și pentru asta ne găsim de fiecare dată puterea de a merge mai departe atunci când ne e greu. De același lucru are nevoie și copilul tău. De un scop. Îl va ajuta să știe că este valoros, iar asta îi va da putere atunci când va avea nevoie.

7. Înțelepciune. Există o vorbă: Cine nu are bătrân, să-și cumpere! Știi cât de bine îți e atunci când asculți vorbele cuiva înțelept. De același lucru are nevoie și un copil, iar pentru asta va trebui să-i explici în fiecare moment cum să-și aleagă deciziile.

Citește și: Aș vrea să îmbătrânesc lângă tine, mamă!

Tu ce îi dorești copilului tău?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa