Doctorii i-au făcut cezariană unei gravide, fără să-şi dea seama că născuse deja!

Mihaela Călin

O naștere neobișnuită. O britanică a trecut printr-o operaţie de cezariană, doar pentru ca medicii să constate cu stupoare că bebeluşul nu se mai afla în uter. Toată povestea a fost relatată pe site-ul www.netmums.com

Amber Heard a fost avertizată de medici în luna mai 2015 că va avea o naştere prematură după ce a pierdut mucusul la 24 de săptămâni. La doar 28 de săptămâni i s-a rupt apa şi Amber a intrat în travaliu.
După 36 de ore de travaliu, medicii au decis să efectueze operaţia de cezariană. Având deja trei copii – prin naşteri naturale – Amber a fost dezamăgită, explicând: „Am sperat la o naştere naturală, ca şi celelalte, dar mi-au spus că nu au de ales, pentru că Olly a venit înainte de termen, iar o naştere naturală este prea periculoasă”.
Avându-l pe Daniel, partenerul ei, alături de ea, medicii au început procedura operaţiei de cezariană. Dar Amber nu era pregătită pentru ceea ce urma să se întâmple.

„A fost groaznic. Mă aşteptam să-mi fie transmisă bucuria naşterii, dar am văzut cum panica s-a răspândit pe feţele medicilor.” După ce medicii i-au secţionat abdomenul şi i-au deschis uterul nu au putut găsi copilul în interiorul lui: „Eram trează când m-au tăiat şi am putut vedea reacţia şovăitoare a lui Daniel, căci nu era niciun copil acolo. O atmosferă nervoasă a umplut camera. Pur şi simplu nu-mi puteau găsi copilul”, a povestit mămică.

O naștere neobișnuită: copilul se născuse natural

Au urmat câteva minute tensionate înainte ca misterul să fie rezolvat. Fără ca echipa medicală să-şi dea seama – sau Amber – copilul fusese născut în mod natural, probabil doar cu câteva momente înainte de incizie. Doctorii au descoperit acest lucru numai atunci când au auzit copilul plângând sub cearşaf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amber descrie scena, cu propriile cuvinte: „Pentru două minute foarte lungi medicii au fost cu adevărat nedumeriţi până când au auzit mici strigăte venind din poala mea. Au tras cearşaful şi au găsit-o pe Olly între picioarele mele. Mă întrebam dacă sunt de vină calmantele, care mi s-au dat sau era doar imaginaţia mea. Nu doar că fusesem tăiată în mod inutil, dar sărmanul meu bebeluş era sub un cearşaf”. Cu o greutate de doar 1,540 kg, Olly a fost examinată, înainte de a fi înmânată o oră mai târziu cuplului nervos.
Olly este sănătoasă şi în formă, dar Amber s-a decis să depună o plângere la adresa spitalului.
„Nici măcar nu am primit scuze … Acum port o cicatrice, care nu era necesară. Sunt recunoscătoare că fetiţa mea este bine, dar nu vom putea uita niciodată ziua în care medicii mi-au pierdut copilul.”

Articolul continuă mai jos: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elaine Broughton, şefa moaşelor de la Spitalul din Leicester, unde s-a născut copilul, a declarat: „Am fost cu adevărat foarte îngrijoraţi pentru Amber şi copilul ei. Au existat semne de infecţie deoarece membranele ei s-au rupt cu destul de mult timp în urmă, iar naşterea nu părea să progreseze. Decizia de a efectua o operaţie cezariană de urgenţă nu este niciodată luată cu uşurinţă, dar în acel moment am crezut că este cea mai bună soluţie. Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru, dar suntem bucuroşi că mama şi copilul sunt bine.”

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa