Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur şi-au retras fetiţa de la şcoală. Din acest an, ea va face home schooling

TOTUL DESPRE MAME

La început de an şcolar, cei doi artişti au decis ca fiica lor de nouă ani să facă home schooling, nemulţumiţi fiind de sistemul clasic de învăţământ.

„Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am făcut temele înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care îşi educă în mod similar copiii, citim mult despre asta şi ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viaţă”, a scris Dana pe blogul familiei, 4inaventura.wordpress.com.

„Ce m-a determinat pe mine să iau această decizie? Ea. Potenţialul ei. Mi-am dat seama că sistemul de învăţămant, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în faţa altora ce şi cât ştiu, ce şi cât au învăţat, este depăşit de vremurile pe care le trăim. Când scriu despre Sofia, nu spun că ceilalţi copii sunt mai puţin buni, că e greşit a merge la şcoală, nu lovesc în profesori sau mai ştiu eu ce alte interpretări ar putea cei cu rele intenţii să dea. Spun că EA nu s-a adaptat sistemului clasic de învăţământ într-un mod armonios şi că alegerea noastra are de-a face cu felul în care sistemul a afectat în sens negativ copilul NOSTRU”

Iată ce a scris şi Dragoş Bucur pe blogul familiei:

Am decis să retragem responsabilitatea unor străini de a ne forma copilul şi ne-am reasumat răspunderea pentru educația Sofiei. Am retras-o pe S din sistemul de învățământ de stat, am înscris-o la o școală tip umbrela si ne-am aruncat în necunoscut. Sofia a fost într-o clasă care avea o învățătoare foarte buna, dar nici chiar o învățătoare foarte bună nu poate acoperi găurile dintr-un sistem care funcționează după reguli cu care noi (eu şi Dana) nu mai suntem de mult de acord. Sunt convins ca acest” sistem”(ce o fi de fapt asta) se va modifica la un moment dat, dar nu sunt dispus sa aștept asta, așa că prefer să mergem pe propriul nostru drum”.

Mesajul Sofiei

La rândul ei, Sofia a povestit cum a fost prima ei zi în noul sistem de învăţare.

„Prima zi de <şcoală> a început fooarte amuzant: tati a venit  să mă trezească şi îmi spune <hai, trezeşte-te să te pregăteşti să mergi la  ŞCOALĂ!”. Când a spus cuvântul ŞCOALĂ, eu m-am trezit brusc şi am spus: <CE ŞCOALĂ?>”. Tati a început să râdă şi eu la fel şi ne-am pregătit să plecam la ora de scenaristică. Da, luni fac scenaristică!! După ce am ajuns acolo au urmat 2 ore super, în care mi-am dezvoltat scenariul (o sa fac un super film) şi am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să ştiu cum să îl scriu. Dupa o zi ÎN CARE M-AM ŞI JUCAT, am făcut o seară de lectură, cu vecina mea Maria, în timpul căreia am povestit despre unele cărţi pe care le-am citit.

Tati mi-a arătat Academia Khan, care imi place foarte mult, şi până acum am învăţat puţin din ce înseamnă programarea pe computer şi am făcut puţină matematică. O recomand şi copiilor voştri şi vouă dacă vă interesează: medicină, muzică, programarea computerelor şi a jocurilor şi multe altele”.

Sursa foto: pagina de FB a Danei Nălbaru

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa