Cum să scapi de vina excesivă

TOTUL DESPRE MAME

Prietena cea mai bună îţi reproşează că nu ai mai văzut-o de mult, e-mailul tău este plin şi nu îţi mai aduci aminte de când nu ai mai mers cu copiii la grădiniţă. Toate acestea te fac să simţi un sentiment profund de vină şi nu ştii ce soluţie să adopţi. Ei bine, din fericire există mai multe variante.

1. Analizează situaţia

Dacă o prietenă bună, cu care ai ţinut legătura doar la telefon în ultimii ani te invită la ea la nuntă şi nu poţi să mergi, nu trebuie să te simţi vinovată.

Trebuie să îi explici prietenei tale, cu argumente, de ce nu poţi merge şi că îţi vei lua revanşa cât mai repede posibil. Astfel, persoana respectivă va şti că o apreciezi.

2. Ascultă şi cealată parte

Uneori poţi să simţi că eşti manipulat de o anumită persoană din anturaj şi de aceea ţi se poate întâmpla să eviți să te întâleşti cu ea sau să îi răspunzi la telefon. Este bine să vorbeşti cu persoana respectivă, să asculţi ceea ce îți spune şi să găsiţi împreună o soluţie.

3. Uneori este bine să laşi de la tine

De exemplu, când mama ta îţi cere ceva imposibil de realizat şi ştii că dacă o vei refuza îi vei produce suferinţă cea mai bună atitudine este să nu o contrazici şi să îi spui că vei face totul ca să realizezi acest lucru, în limita posibilului. Astfel, nici nu vei avea parte de un sentiment de vină.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa