Cum s-a implicat Barack Obama în parenting și ce presupune ”Legea copiilor”

Anca Vlad
Barack Obama si copiii

Campania electorală pentru alegerea noului președinte al Statelor Unite ale Americii se apropie de final și e momentul bilanțului. Așa cum era de așteptat, familia, valorile ei și parentingul au apărut de nenumărate ori în discursurile candidaților pentru fotoliul de la Casa Albă. Însă, până să vadă americanii câte dintre promisiunile făcute de către viitorul președinte se vor și materializa, ne îndreptăm atenția către președintele în exercițiu. Încă o dată, Barack Obama le-a demonstrat conaționalilor că le merită dragostea și aprecierea.

Liderul de la Casa Albă nu a uitat că și tații schimbă scutece, așa că, pe 7 octombrie, a semnat o lege numită „Accesul în toaletă în orice situație”. Cunoscută ca și „Legea copiilor”, aceasta prevede ca toate clădirile federale să fie mai „prietenoase” cu familiile, amenajând zone în care pot fi schimbate scutecele bebelușilor în așa fel încât să fie confortabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Așadar, în anticamerele din toaletele bărbaților și ale femeilor trebuie să existe spații amenajate special pentru schimbarea scutecelor bebelușilor. Legea se aplică toaletelor aflate în clădirile care sunt deschise publicului – tribunale, birourile de asistență socială, oficiile poștale și muzeele de stat.

„Legea copiilor” a primit sprijin de la ambele Camere ale Congresului, iar prevederile ei trebuie implementate în următorii doi ani.

„Cred că președintele Obama a luat o decizie de bun simț și le mulțumesc colegilor mei că au susținut propunerea. Asta e datoria guvernului: să le facă mai ușoară viața celor în slujba cărora se află”, a declarat David Nicola Cicilline, reprezenantul Rhode Island în Congresul SUA.

Aceasta este o dovadă în plus că Barack Obama iubește sincer copii. Grăitoare în acest sens sunt fotografiile recente de mai jos:

Barack Obama si copiii

Barack Obama si copiii

Barack Obama si Copiii

Barack Obama si Copiii

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa