Aplicația de telefon pentru gravide: „Copilul meu ar fi mort dacă nu exista această aplicație”

TOTUL DESPRE MAME

  Aplicație pentru telefon pentru gravide. O mămică din SUA susține că o aplicație care măsoară mișcările bebelușului în uter, i-a salvat viața fetiței ei.

  Aplicația Count the Kicks – „Numără loviturile” nu este un joc instalat pe telefon, ci un instrument care a ajutat la salvarea vieții unei fetițe. Fără el, Emily Eekhoff probabil că și-ar fi înmormântat fetița în urmă cu trei săptămâni în loc să se joace cu ea în fața camerelor televiziunilor.

  Aplicația „Count the Kicks” ajută gravidele să urmărească cât de activi sunt bebelușii în uter în ultimele trei luni de sarcină. Lipsa bruscă a mișcărilor poate indica faptul că au apărut complicații periculoase. Asta s-a întâmplat și în cazul lui Emily.

  „Cred că Dumnezeu a avut grijă de noi în acea zi, și am avut un instrument pentru a cere ajutor când era nevoie”, a spus mămică în vârstă de 26 de ani din Iowa (SUA).

  Aplicație pentru telefon pentru gravide. O invenție a unor mămici care și-au pierdut copiii

  The Count the Kicks program a fost creat de cinci femei din Iowa care și-au pierdut copiii în urma unor avorturi spontane care au apărut după 20 de săptămâni de sarcină. Programul încurajează gravidele să măsoare în ultimele trei luni de sarcină cât timp le ia pentru a simți 10 mișcări ale copilului.

  Emily a început să măsoare mișările fetiței din uter în ultimele luni de sarcină și de regulă îi lua mai puțin de 10 minute ca să simtă cele 10 mișcări ale copilului. Însă când s-a așezat să facă măsurătorile în data de 30 mai, nu a mai simțit aproape nimic. „Chiar mișcările pe care le simțeam erau subtile, anormale”, povestește mămica.

  Când soțul ei s-a întors acasă, i-a spus ce se întâmplă și au decis să plece spre spital imediat. Testele au confirmat că fetița lor avea probleme și s-a decis să se facă urgent cezariană. Când medicii au scos fetița au constatat că avea de trei ori cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului.

  Dr. Neil Mandsager, medic specializat în sarcini cu risc ridicat, a explicat că fetița lui Emily, care a primit numele de Ruby, ar fi murit probabil într-o zi dacă mama ei nu ar fi remarcat faptul că nu se mai mișca.

  Chiar dacă s-a născut la 33 de săptămâni de sarcină, micuța Ruby este sănătoasă, după ce a petrecut primele 20 de zile de viață în incubator.

  „Aplicația poate fi descărcată din toată lumea. Avem mame din Rusia, Orientul Mijlociu, Asia care o folosesc. Lunar, sunt 30.000 de femei care o descarcă”, a spus Emily Price, director al organizației care a pus la punct aplicația.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa