Copiii japonezi învaţă despre donarea de organe prin jucării cu membre transplantate

Raluca Dumitrică

O companie japoneză şi-a propus să le predea copiilor din această ţară lecţia despre donarea de organe, făcând acest lucru cu ajutorul unor jucării. Potrivit publicaţiei online Popsugar, compania, care nu întâmplător se numeşte Second Life Toys (Jucării cu o a doua viaţă), colectează jucării de pluş pe care le valorifică într-un mod ingenios, pe înțelesul copiilor.

donarea-de-organe-totul-despre-mame

Unele dintre aceste jucării colectate sunt abandonate, fiind jucării cu care cei mici nu se mai joacă, din pricină că aceştia şi-au pierdut interesul pentru ele. Altele, în schimb, sunt jucării care au suferit mici „accidente”, fiind parţial deteriorate, mai ales în ceea ce priveşte unul dintre cele patru membre, la jucăriile animăluţe patrupede. Compania ia mai apoi părţi de la jucăriile donator şi le coase pe jucăriile care au nevoie de transplant.

Japonia, ţara cu una dintre cele mai scăzute rate de transplant

donare

Lipsa donatorilor de organe este o problemă globală, mai ales în ceea ce priveşte donațiile care ar putea salva viaţa unui copil. Tocmai de aceea și ideea companiei, care a venit în urma unei statistici îngrijorătoare. Japonia este o ţară ce are una dintre cele mai scăzute rate de transplant din lumea industrializată, doar 2% dintre persoanele din Țara Soarelui Răsare care se află pe o listă de aşteptare pentru un transplant urmând să fie în realitate şi beneficiari direcţi ai organului necesar.

Donarea de organe, proces extraordinar de important ce trebuie să fie cunoscut de copii

donarea salveaza vieti

Aceste jucării transplantate îşi propun să reprezinte vieţile salvate prin intermediul organelor transplantate şi să-i ajute pe copii să înţeleagă importanţa donării. Pe lângă aceste lucruri, copiii au ocazia de a înţelege cum o persoană dragă care nu mai e printre ei poate să trăiască, astfel, printr-o altă persoană, iar în acest mod să înţeleagă cât de valoroasă este donarea de organe. Ca totul să fie și mai bine înmagazinat de cei mici, ca parte de final a acestui proces copiii care primesc una dintre jucăriile salvate de compania Second Life Toys trebuie să îi scrie donatorului o scrisoare de mulţumire.

donator organe

„Folosind jucăriile pe post de motiv, proiectul extinde noţiunea de transplant de organe transformând-o într-o intensificare, nu într-o simplă compensare. Iar aşa subiectul devine mai uşor de abordat de toată lumea”, a explicat Misa Ganse, președinta organizaţiei nonprofit Green Ribbon, care colaborează cu compania japoneză ce a iniţiat acest proiect.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre donarea de organe, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Popsugar.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa