Haideți în Laboratorul Verde al Reciclării!

TOTUL DESPRE MAME

Laboratorul Verde al Reciclării continuă: ediția a II-a a Caravanei va vizita școlile din 11 de orașe

Lumea de mâine se construiește chiar în timp ce citiți acest articol. Fiecare acțiune din prezent are consecințe în viitor. Când vine vorba de ecologie, acest lucru este îngrijorător, dar, în același timp, este un argument de necombătut pentru a-i educa pe copiii noștri într-un spirit orientat înspre natură, ecologie și responsabilitate față de mediu, nu-i așa?

Ei, bine, avem o veste bună: programul educațional Laboratorul Verde al Reciclării, realizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, continuă și anul acesta, ducând mai departe angajamentul Eco-Rom Ambalaje de a genera o schimbare a comportamentului în privința colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

 

Laboratorul Verde al Reciclării se adresează copiilor, părinților și cadrelor didactice

Urmând un concept modern și având ca principal obiectiv familiarizarea elevilor de clasa a III-a cu procesul de colectare separată, Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mințile curioase ale copiilor, fiind prevăzut cu echipament multimedia. Astfel, accesul în laborator le oferă acestora oportunitatea de a participa la activități interactive precum vizionarea unei animații și a unui spot didactic pe tema colectării separate și implicarea într-un joc de echipă pe tablete PC. Prin intermediul activităților dezvoltate, elevii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător.

Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice și a părinților, aceștia având un rol deosebit de important în educarea și responsabilizarea celor mici. Astfel, Eco-Rom Ambalaje îi încurajează pe mentorii copiilor să exerseze colectarea separată atât la școală, cât și acasă, ca un prim pas pentru protejarea mediului.

 

Cine sunt următorii „agenți speciali 2.0” ai colectării separate?

În prima etapă, derulată în septembrie-decembrie 2012, Laboratorul Verde al Reciclării a ajuns în 25 de orașe din țară și a implicat peste 4.800 de elevi din 52 de școli primare, aceștia reprezentând prima generație de „agenți speciali 2.0” ai colectării separate. Marii câștigători ai primei ediții sunt cei 25 de elevi din clasa a III-a C, din Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu”, Deva.

A II-a ediție a proiectului Laboratorul Verde al Reciclării se va desfășura în perioada aprilie – iunie și va ajunge în școlile din 11 localități din țară, la aproximativ 3.000 de elevi din 90 de școli.

Programul educațional Laboratorul Verde al Reciclării se înscrie în inițiativa pe termen lung a Eco-Rom Ambalaje de informare și educare ecologică a populației și, în continuare, programul se va desfășura în orașele: București, Focșani, Iași, Pitești, Slatina, Craiova, Târgu Jiu, Arad, Oradea, Cluj și Mediaș.

 

Luni, 6 mai, Ruxandra Rusan, ambasador al campaniei Laboratorul Verde al Reciclării, a discutat în emisiunea Totul despre mame despre importanța colectării separate. Alături de Ruxandra s-a aflat Lorita Constantinescu, Director de Comunicare Eco-Rom Ambalaje.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa