Ceasul inteligent care are grijă de sănătatea mea!

Cristina Călin, redactor
Viața unei mame care are un ceas inteligent Fitbit Versa 2 este mai ușoară și îi permite să se dedice mai mult copiilor

Sună ceasul. Mă trezesc. 4 pachete. Cafea. Mic-dejun. Îmbrăcat. Verificat ghiozdane. Alergat până la școală. Job. Taskuri. Ședințe. Dead-line-uri. Cumpărături. Cină. Teme. Baie. Povești. Spălat vase. Baie. Respirat 10 minute. Somn. De la capăt.

V-ați dat seama că acesta este un program obișnuit de mamă. Sunt punctele mari, că printre ele se mai strecoară discuții interminabile pe grupurile de whatapp de la școală, o dietă, dorința de-a purta o discuție normală cu soțul, rezolvat teme la telefon, visul de-a ajunge la sală. Ce mai! Seara orice mămică cade lată în pat! Eu uneori am impresia că adorm dinainte de a pune capul pe pernă, dar asta-i altă discuție.

Partea cea mai enervantă a întregului program era, la un moment dat, că mă trezeam și mai obosită decât mă culcam. Dimineața aveam impresia că m-a călcat trenul. După vreo 2-3 săptămâni în care nu mai dădeam niciun randamentm am hotărât să trebuie să fac ceva. Am fost pe la medici care mi-au dat vitamine, m-au pus să mă culc de la 9 (am râs cu poftă!), ba chiar mi s-a sugerat hipnotizarea. Ca să scurtez povestea, vă spun din start că am căutat un gadget care să mă ajute. Suntem în 2019! Eram convinsă că am nevoie de o mai bună organizare, nu de pastile și păpuși voodoo.

Versa 2, ceasul inteligent care are grijă să dormi mai bine

Am vrut ceva care să mă și monitorizeze din punct de vedere al sănătății, dar să mă și ajute la treabă. Nu vă țin în suspans, că știu că sunteți mămici ocupate și vă fac copiii destule momente de impredictibilitate, și vă zic că mi-am luat un ceas inteligent.

M-a convins când mi-a zis domnul de la magazin că are un sistem care monitorizează somnul, iar eu primesc chiar și o notă a calitații somnului. Ce-am făcut cu nota? Am rememorat ce-am făcut în ziua de dinainte: ce-am mâncat, câtă mișcare am făcut, la ce oră m-am culcat, cât m-am jucat pe telefon înainte de culcare (da, și mamele au mici plăceri vinovate!).

Am observat că dacă înainte de a mă băga în pat fac o baie fierbinte și citesc câteva pagini în loc să mă uit la TV și să ronțăi diverse prostioare, nota pentru somn este mare. Și nu este doar o cifră! Chiar mă trezesc mai odihnită.

Cu ce mă mai ajută ceasul ăsta mai deștept decât mine? În afară de faptul că îmi arată ora, pot vedea pe el mesaje, e-mailuri și toate notificările de pe telefon. Acum nu mă mai ceartă copiii că stau toată ziua cu smartphonul în mână. Doar mă uit pe ceas să văd mesajul și iau telefonul doar dacă este ceva urgent. În rest, sunt acolo pentru copii.

Cea mai tare chestie este că pot să plătesc cu el. Știți cum sunt mamele: pe un umăr geanta de la birou, eventual și o punguță cu caserolele în care a fost prânzul, pe alt umăr rucsacul copilului, eventual și o sacoșică cu vreo minge, într-o mână coșul de cumpărături. Oricum ai face, tare greu e să te scotocești prin geantă după card. Cu acest ceas inteligent  Fitbit Versa 2 nu trebuie decât să îi apropii ecranul de POS și e gata plata.

Cum încurajezi copiii să facă sport cu un ceas la mână

Pentru că mi s-a părut foarte util, le-am luat și celor doi copii Fitbit Ace 2, care este un tracker. Scopul acestuia este de a-i determina pe copiii de peste 6 ani să deprindă încă din copilărie obiceiuri sănătoase și să îi încurajeze să petreacă mai mult timp cu familia și prietenii – într-un mod activ. Ace 2 este rezistent la apă (până la 50 m), are protecție de ecran și poate fi personalizat cu accesorii și brățări colorate. În plus, părinții pot monitoriza activitatea copiilor prin crearea unui cont Fitbit Family Account.

Acum trebuie să mă ridic de la laptop. Am stat mai mult de o oră și ceasul m-a atenționat că trebuie să fac mișcare. Ce să vreau mai mult? Am un asistent personal care are grijă de mine atunci când eu uit să fac asta!

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa