Bucuria este darul lui Moş Crăciun

Marius Constantinescu
Moş Crăciun

La Radio ItsyBitsy avem o campanie tare frumoasă. Moş Crăciun este la noi şi aduce în fiecare seară daruri celor mici. Copiii intră în direct şi vorbesc cu Moşul. La final, Moş Crăciun le spune mulţumesc şi le oferă un cadou. Ei se bucură şi aşteaptă cu nerăbdare să vină ziua în care vor primi darul mult dorit. Efrem, băiatul meu de 4 ani, l-a auzit bineînţeles la radio şi a vrut foarte tare să-l cunoască. A ascultat ce a ascultat după care a zis: am să-i scriu Moşului o scrisoare, să-i spun ce îmi doresc.

După cum probabil ştiţi, deja la vârsta asta încep o mulţime de întrebări despre cum ajunge scrisoarea la Moş Crăciun, dacă Moşul are bani, şi aşa mai departe. Sunt întrebări care de multe ori atrag din partea noastră a părinţilor tot felul de răspunsuri care mai care de creative pentru a păstra această minunată poveste în care ei, copiii noştri, cred atât de mult. Şi m-am gândit să vă scriu ce i-am spus noi lui Efrem şi care a fost reacţia lui. Intenţia mea este să împărtăşesc cu voi ceea ce eu cred şi dacă vă este de ajutor acum de sărbători ar fi un mare cadou pentru mine.

Moş Crăciun este bucuria de a dărui

Eu cred în primul rând în bucurie. Şi cred că este cel mai frumos cadou pe care l-am primit în viaţa asta. Putem face foarte multe lucruri în viaţa. Putem să fim extrem de creativi dar şi extrem de nocivi. Cu alte cuvinte, avem viaţă şi avem voie să facem ce vrem cu ea. Însă ca ea să fie şi trăită, e nevoie de acest ingredient: bucuria. Cum o trăim probabil că diferă de la om la om, dar cred cu tărie că bucuria de a fi exista şi în tine şi în mine. Aveam această energie care atât de frumos ne face prezenţi, vulnerabili şi puternici în acelaşi timp. Ne oferă ceva din măreţia de a fi o creatură aşa de minunată. Când eu trăiesc bucuria, există ceva în mine care uneşte totul: corpul, mintea şi inima. Mă simt întreg şi mai ales conectat cu mine şi cu cel de lângă mine. Bucuria nu are nevoie de ceva anume. Ea este sieşi suficientă. Şi mai mult decât atât, mă scoate din firescul pentru mine, şi mă direcţionează spre cel de lângă mine. Bucuria este un dar pe care-l poţi oferi fără nici un inters ascuns. Este sinceră şi transformă tot în jurul tău.

Moş Crăciun este bucuria de a fi împreună

În această stare de conectare cu bucuria mea a început povestea despre Moş Crăciun. Pentru mine, această sărbătoare are multe conotaţii. Însă cea mai puternica este că de Crăciun părinţii mei erau împreună. Se vedeau unul pe altul. Se bucurau de tot şi toate. Şi se bucurau de noi. Iar pentru mine cel mai mare cadou pe care-l primeam de Crăciun era lipsa certurilor şi reconectarea părinţilor. Bucuria lor mă făcea să mă simt în siguranţă. Era cald în casă şi totul mirosea a mere coapte. Aşa că Efrem a auzit de la mine această poveste, pe care am adaptat-o desigur pentru el. Şi i-am spus aşa: Dragă Efrem, Moş Crăciun ne aduce bucurie. Este darul lui pentru toţi oamenii de pe pământul ăsta. Şi asta ne da putere, mie şi lui mami, să auzim dorinţa ta şi cu ajutorul Moşului, să-ţi putem oferi, cu bucurie, darul pe care ţi-l doreşti. Moşul nu are bani. Noi suntem cei care îţi cumpăram darul. Dar nu am putea face asta fără bucuria care vine de la Moş Crăciun. El ne oferă din bucuria lui ca să fim împreună şi să putem să ne oferim aceste daruri de sărbători.

Efrem a reacţionat foarte bine la ceea ce i-am spus. Pentru că este adevărat. Şi ieri, când i-a auzit pe bunicii lui spunând că o să vină Moşul şi la Braşov, Efrem spunea că el vine şi aduce bucurie. Acesta cred că este cel mai important dar. E preţios şi de multe ori ne scapă printre degete. După cum frumos mi-a spus o maică, Bucuria, dacă o trăieşti, nimeni nu o va mai lua de la tine. Aşa că să vă bucuraţi de această mare binecuvântare care este familia şi să sărbătoriţi cu recunoştinţă că măcar acum, în aceste zile, suntem împreună. Curaj!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa