Un bebeluș născut pe câmp și abandonat a fost alăptat de o localnică: ”Se vedea că e flămând. Micuțul stătea jos printre spini. Era gol, plângea.”

Cristina Călin, redactor-șef
bebeluș născut pe câmp

Într-o vie die Nisporeni, Republica Moldova, a fost găsit un bebeluș care plângea de foame. Micuțul a fost descoperit de un cuplu care era pe câmp la lucrări agricole.

Bebelușul născut pe câmp a fost găsit seara, după ce stătuse în soare aproape o zi întreagă. ”În jurul orei 18:00, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați de către un cetățean, din satul Cristești, același raion, care stătea cu un nou-născut pe brațe abandonat, găsit într-o fâșie forestieră.”, scrie pe site-ul Poliției Republicii Moldova.

Cel care l-a găsit a declarat pentru PROTV Moldova că ”inițial credeam că e cineva cu copilul, ne enervam pentru că nu înțelegeam cum poți să lași atâta copilul să plângă. Era practic gard de spini se nu se putea vedea nimic. Soția s-a aplecat și a văzut copilul așa cum era născut: cordonul, placenta, pielea uscată.” Cei doi soți au trebuit să dea la o parte crengi și tufișuri, copilul aflându-se la o distanță de doi metri de drumul principal.

Până la venirea poliției, a fost solicitat ajutorul asistentei medicale din sat care i-a tăiat cordonul ombilical și i-a acordat primele îngrijiri.

Femeia a alăptat imediat acest bebeluș născut pe câmp și lăsat acolo de mama lui

Polițiștii au solicitat imediat intervenția medicilor, copilașul primind toate îngrijirile necesare. Pentru că bebelușul era înfometat polițiștii au căutat o soluție pentru a fi hrănit. La scurt timp a fost găsită și o mămică care are bebeluș de 5 luni și care a alăptat micuțul abandonat. După ce a mâncat minute în șir, micuțul a fost transportat la Spitalul Raional din Nisporeni, pentru îngrijiri medicale.

politie nisporeni moldova

Femeia care l-a alăptat este Lilia Cimpoieș, mamă a doi copii. Ea spune că l-a pus imediat la sân și bebelușul a început să mănânce. ”Se vedea că e flămând. Micuțul stătea jos printre spini. Era gol, plângea. În momentul acela gândul mi s-a dus la copiii mei. Ca orice mamă am început a plânge. Nu știu ce mamă poate face așa ceva”, a spus femeia.

După ce s-au asigurat că bebelușul este în siguranță, pe mâini bune, polițiștii au căuta-o pe cea care i-a dat viață. A fost găsită în scurt timp: o tânără de 31 de ani, din satul Chetroșeni, raionul Hîncești. ”Aceasta a comunicat oamenilor legii că, astăzi, în timp ce se afla în câmp „cu ziua” a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Din lipsa resurselor financiare și de teama că nu va avea cu ce să îl crească a abandonat micuțul în vița-de-vie. Femeia mai are la întreținere 4 copii minori.”, se menționează în comunicatul Poliției.

Despre cea care a născut copilul, proprietarul terenului unde ea a muncit cu ziua spune că are familie și casă și în ziua respectivă fusese la câmp chiar cu soțul.

În prezent, copilul se află la Centrul Mamei din Chișinău, reanimarea nr.2. Starea de sănătate a acestuia este bună. Mama copilului va fi trasă la răspundere conform Codului Penal pentru lăsarea în primejdie.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa