Avertizările unei mame după ce fiica ei a fost la un pas de moarte din cauza unui cuțit de bucătărie

Mihaela Călin
copil care trage cratita dupa aragaz

O mămică din Australia a transmis prin intermediul blogului ei un semnal de alarmă tuturor părinților după ce a făcut o postare în care a explicat cum era să-și „omoare” fetița cu un cuțit de bucătărie.

Bec Combie, mama lui Kruize de trei ani și Nylah, de un an, a împărtășit părinților povestea ei pe blogul său, The Mum Wife Travel Life.

Iată ce a scris Bec:
“Astăzi aproape că mi-am ucis fiica. Mă simt rău chiar și când scriu asta. Nu vă împărtășesc povestea mea pentru atenție sau simpatie, ci vreau să trag un semnal de alarmă înspăimântător către noi toți – să rămânem vigilenți.” Ea a explicat că era o după-amiază “ca orice altă după-amiază obișnuită, când eu pregătesc cina în bucătărie, iar Nylah se joacă la picioarele mele cu cănile și oalele.” După ce Bec a curățat și a tăiat cartofii a pus cuțitul înapoi pe tocător. Cu o viteză uimitoare Nylah s-a ridicat și a apucat tocătorul de pe blatul de lucru. Rezultatul: cuțitul de bucătărie a alunecat de pe tocător și a trecut la doar 2o de cm de capul fetiței. A avut mare noroc pentru că ar fi putut să o înjunghie în față.

Dragi părinți fiți foarte, foarte atenți

Bec a spus că, până la incident, Nylah nu a reușit niciodată să ajungă până la blatul de bucătărie. “Implor pe toată lumea să fie foarte atentă și să rămână vigilentă, mai ales în bucătărie”, a avertizat Bec.
“Îmi doresc ca această postare să fie, de asemenea, un avertisment: nu ar trebui să judecăm NICIODATĂ o altă mamă sau familie în fața unei tragedii. Deseori văd comentarii în mediile sociale, în legătură cu tragedii și accidente, în care sunt implicați copiii (cum ar fi cazurile de înec sau copii care s-au rătăcit). Mă refer la comentariile de genul “Cum s-a putut întâmpla acest lucru?” ,”Unde erau părinții?”, “Asta nu mi se va întâmpla niciodată”. Adevărul este că ți se poate întâmpla și ție. Asfel de lucruri se întâmplă zilnic oamenilor, exact ca tine”, a continuat ea.

Reguli de siguranță în casă cu un copil mic

“Ele sunt catalogate drept “accidente” dintr-un un motiv – sunt pur accidentale, întâmplări neobișnuite. Copiii sunt hotărâți, curioși și artiști în evadările cu viteza luminii. “Așadar, vă rog să păstrați pentru voi înșivă comentariile, opiniile și judecățiile și să luați aceste incidente ca pe niște lecții și semnale de alarmă ca să rămâneți mereu vigilenți”, a încheiat Bec.

Reguli de siguranță în casă când ai un copil mic

Dr. Paula Kelly, în cartea sa “Îngrijirea copilului în primul an de viață”, oferă tinerilor părinți o serie de sfaturi privind amenajarea casei pentru siguranța copilului.

– Acoperă orificiile prizelor nefolosite cu capace sau alte sisteme de siguranță.

– Pune becuri în toate fasungurile goale.

– Nu lăsa copilul în apropierea aparatelor electrice atunci când sunt în uz. Întotdeauna stinge aceste aparate atunci când nu le mai folosești.

– Nu ține acele, nasturii, șuruburile, mărgelele, monedele, bilele și alte obiecte mici sau ascuțite la îndemâna copilului. Este suficient un minut pentru ca un copil ce merge de-a bușilea sau se târăște să introducă un nasture în gură și să se înece. De asemenea, nu-i da copilului alune sau floricele.

– Nu lăsa foarfece, cuțite, lame și alte obiecte tăioase sau casante la îndemâna copilului.

– Nu ține pungile de plastic sau foliile subțiri de plastic la îndemâna copilului. Nu acoperi niciodată salteaua pătuțului cu o folie de plastic.

– Nu lăsa niciodată un copil nesupravegheat lângă un balon. Dacă balonul s-a spart, îndepărtează toate resturile imediat, astfel încât copilul să nu se înece cu ele.

– Cablurile aparatelor electrice, cablurile telefonice, sforile de la jaluzele și alte cabluri sau cordoane pot ștrangula copilul. Nu le ține la îndemâna copilului. Urmărește-l atent atunci când se joacă cu o jucărie care are vreun șiret.

– Nu pune niciodată la gâtul copilului lănțișoare, șireturi legate de suzetă sau alte șnururi.

– Radiatoarele electrice și cele cu petrol lampant sunt foarte periculoase, deoarece se pot răsturna.

– Nu bea lichide fierbinți în timp ce ții copilul în poală. Le-ai putea vărsa din greșeală sau copilul ar putea răsturna cana și să verse lichidul fierbinte pe el sau pe tine.

– Nu ține obiectele și lichidele fierbinți la îndemâna copilului și nici pe marginea dulapurilor sau meselor.

– Evită să folosești față de masă atunci când copilul este mic. Copiilor le place să tragă de margini și astfel le-ar putea cădea obiecte în cap.

– Pune medicamentele și alte materiale care pot fi periculoase – substanțe de curățat, cosmetice și detergenți – la locul lor după ce le-ai folosit. Dacă sună telefonul când folosești o asemenea substanță, ignoră apelul sau ia copilul cu tine pentru a răspunde la telefon.

– Fii foarte atentă în cazul în care lași copilul să se joace sau să se târască prin bucătărie în timp ce gătești sau pregătești masa. Copilul poate fi împroșcat cu ulei sau mâncare fierbinte.

– Întoarce toate mânerele oalelor spre interior astfel încât copilul să nu le poată trage de pe aragaz. O metodă utilă în timpul gătitului este aceea de a pune vasele pe arzătoarele posterioare ale aragazului.

– Nu lăsa copilul să se joace în baie. Sunt prea multe obiecte dure și suprafețe alunecoase. Ca regulă, ține ușa de la baie închisă.

– Nu lăsa niciodată copilul nesupravegheat pe masa de înfășat, pe pat, pe canapea sau în alt loc înalt de unde ar putea cădea.

– Nu lăsa jucării mari în pătuț sau în țarcul de joacă. Cel mic le poate folosi ca trepte pentru a se cățăra și ieși.

– Nu lăsa niciodată copilul singur în cadă – nici măcar un moment.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa