Mai multe femei au donat lapte matern după ce mama unui bebeluș a murit de COVID-19

Mai multe tinere mame au donat lapte matern după ce o tânără care tocmai născuse (mama a încă cinci copii) a murit de COVID-19.

Roxana Ioana Ancuța
scris pe
Mai multe femei au donat lapte matern după ce o tânără care tocmai născuse (mama a încă cinci copii) a murit de Covid

  Megan Richards de 32 de ani (originară din Missouri, SUA) a murit în urma infecției cu noul coronavirus pe 15 noiembrie 2021. A lăsat în urmă un soț și șase copii, dintre care un nou născut. Tragedia familiei Rochards a apărut la știrile locale, fapt care a declanșat un val de solidaritate. Michael Richards (soțul lui Megan) vorbise despre planurile și nevoia micuțului Myles de a fi hrănit cu lapte matern.

  Sute de cereri de donații de lapte matern

  Imediat după difuzarea știrii, soțul femeii a primit pe email peste 300 de mesaje. Mai multe femei își anunțau dorința de a ajuta donând lapte matern pentru bebelușul rămas fără mamă în primele zile ale nașterii lui.

  „A fost unul dintre lucrurile pe care și le-a dorit cel mai mult pentru copil. A fost important pentru ea, așa că a fost important pentru mine”.

  Michael Richards, soțul tinerei decedate în urma COVID-19

  „Atunci când s-a îmbolnăvit, am încercat să o protejez și să o determin să stea în pat, pentru că avea nevoie de odihnă. A refuzat. Pompa tot timpul lapte pentru bebeluș, pentru a-l putea hrăni cu sticla”, declara Michael unui post local de televiziune.

  „Prima donație pe care am primit-o a venit de la o femeie pe nume…Megan”, a declarat și sora tinerei mămici, Brittany Eppenauer. „Este copleșitor acest sentiment. Să vezi că oamenilor le pasă. Atâtea mame minunate au vrut să ne ajute și ne-au ajutat, asigurându-ne că putem îndeplini dorința surorii mele.”

  În primele săptămâni după decesul tinerei, fuseseră donați aproximativ 12 litri de lapte matern și un congelator unde putea fi stocat tot laptele.   

  Megan și Michael Richards alături de toți cei șase copii ai lor

  Michael regretă că soția lui nu s-a vaccinat

  Familia Richards s-a îmbolnăvit de COVID-19 în jurul datei de 9 noiembrie 2021. Manifestările au apărut întâi la copii, după care virusul s-a transmis și părinților. Michael și cinci dintre copii s-au recuperat destul de repede și ușor, mai puțin Megan (nu era nevaccinată) și nou născutul Myles.

  „Megan alăpta în acea perioadă. La 3 sau 4 zile după ce am aflat că testul i-a ieșit pozitiv, a început să se simtă foarte rău”. Primul care a necesitat spitalizare a fost Myles. Bebelușul era foarte deshidratat, dar în urma tratamentelor primite, și-a revenit repede și a putut fi luat înapoi acasă. Imediat după asta, când starea de sănătate a lui Megan s-a înrăutățit, i-a cerut soțului să o ducă la spital. După ce a sunat la salvare, Michael a găsit-o pe Meghan leșinată în sufragerie.  

  „M-am speriat foarte tare. Nu știam ce să fac pentru că nu reușeam să o trezesc din leșin. Nu se mișca, nu răspundea”.

  Michael Richards

  Toată lumea spera ca Megan să își revină, odată ajunsă la spital. Acolo a fost diagnosticată cu pneumonie și era deshidratată, iar a doua zi după internare, situația ei s-a înrăutățit și mai mult. Când Michael a sosit la spital, medicii îi făceau resuscitarea cardio-pulmonara lui Megan. Din păcate, tânăra a murit la câteva ore după.

  „Regret faptul că nu am insistat ca Megan să se vaccineze. Copiii mei au avut cea mai bună mamă. A făcut totul pentru ei, erau prioritatea ei. Megan a trait fără regrete…”.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa