Artiste care au vorbit despre experiența lor cu alăptarea. O vedetă din România vrea să intre în Cartea Recordurilor

Cristina Călin, redactor

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea alăptării și după vârsta de doi ani a bebelușului. Cu toate acestea puține sunt societățile care sprijină cu adevărat proaspetele mămici prin programe naționale sau prin legislație. Uneori intervin vedetele care încurajează femeile, prin exemplul personal, să nu renunțe și să încerce să alăpteze cât mai mult timp.

Atât în străinătate, cât și în România persoanele publice au devenit tot mai deschise în a-și povesti experiențele legate de alăptare.

Alanis Morissette

Alains Morissette împreună cu cei trei copii ai săi

Alanis Morissette, una dintre cele mai cunoscute cântărețe din Canada, mamă a trei copii a ales să apară pe coperta revistei Health alăptându-și ultimul său bebeluș. Vedeta a spus că a vrut să facă acest lucru pentru că ”iubește atât de mult mamele”

„Cred că mamele sunt atât de altruiste zi de zi. În fiecare zi dau din ele câte puțin din ele copiilor lor. Ele suferă atât de des în liniște, sau nu atât de liniștite, dar încă funcționează. Este un fel de suferință funcțională.”

Alains Morissette, cântăreață

Cântăreața care a devenit celebră cu piesa „Ironic” a vorbit și despre faptul că după nașterea primilor săi doi copii a experimentat anxietate, depresie și a avut idei de suicidare. După ce a adus pe lume al treilea copil ea spune că a simțit mai ales anxietate, dar a ajutat-o mult faptul că a alăptat.

„Odată cu alăptarea, nivelul de oxitocină crește vertiginos. Și cortizolul crește vertiginos pentru că încerci să protejezi copilul. O mamă devine un potențial tigru. Ai acești doi hormoni concurenți. Unul te face să fii treaz toată noaptea să-ți hrănești copilul, altul să dormi toată ziua când dorm. Cine naiba face asta? Nu cunosc nicio mamă care să spună: dorm când dorm ei”, a adăugat ea. 

Jenna Jameson

Jenna Jameson alăptându-și copilul de 18 luni

Actrița americană Jenna Jameson a declarat că una dintre cele mai mari realizări ale vieții ei este că a reușit să își alăpteze exclusiv copilul. „Aș dori să le spun tuturor mamelor care îmi scriu zilnic pe rețelele de socializare să le dau sfaturi pentru îngrijire cât de mult înseamnă pentru mine că ai încredere în recomandările mele”, a declarat ea.

Alyssa Milano

Alyssa Milano și-a alăptat copiii oriunde a fost nevoie

Alyssa Milano, una dintre cele mai cunoscute vedete din SUA, a povestit în nenumărate rânduri despre ce a însemnat pentru ea alăptarea. Ea i-a criticat pe cei care apostrofează femeile care alăptează în public. Alyssa i-a spus unui reporter care i-a cerut să comenteze această situație: ”Tu ai mânca sub o pătură?”

Mila Kunis

Mila Kunis și soțul ei, Ashton Kutcher

Despre alăptatul în public a vorbit și Mila Kunis. Ea a declarat că nu s-a sfiit niciodată să alăpteze în public, însă i-a fost rușine pentru asta. Într-un final și-a dat seama că nu contează decât ce crede ea și ce nevoi are copilul, nu ce cred alții despre acest lucru.

Adele

Adele și-a exprimat sprijinul pentru femeile care nu pot alăpta

Cântăreața Adele a vorbit și ea despre alăptare, spunând că ea nu a putut să își alăpteze fiul decât nouă săptămâni. Vedeta a spus că nu toate mamele pot să alăpteze și este un lucru normal și că femeile nu au nevoie de încă o presiune în plus.

Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashian alăptându-și copilul

Kourtney Kardashian a declarat pentru revista Parenting că și-a înțărcat fiul Mason după 14. Inițial și-a propus să alăpteze 6 luni, dar pe parcurs și-a dat seama că a avut parte de o experiență specială și nu a dorit să se oprească.

Mayim Bialik

Mayim Bialik și-a alăptat băiatul în metroul din New York

Actrița și autoarea Mayim Bialik și-a alăptat fiul Fred până la vârsta de patru ani. Ea a dezvăluit într-un eseu că a fost criticată de necunoscuți pentru că îl alăpta în metroul din New York, dar și de către cei din familie pentru că a ales să oprească alăptarea când a dorit copilul. „Fred a fost alăptat timp de patru ani și se schimbă. Și apoi Fred s-a înțărcat pentru că era gata. Și eram pregătiți. L-am alăptat cu tristețe și bucurie și disperare și fericire. Ale mele, ale lui, cine știe? Am fost unul atât de mult timp. Timp de patru ani am avut propria noastră lume.”

Adela Popescu

Adela Popescu a postat pe Instagram poze alăptându-și copiii/ Sursa Instagram

Adela Popescu, mamă a trei băieți, a vorbit de nenumărate ori despre cât de mult și-a dorit să alăpteze încă de când a aflat că a rămas însărcinată prima dată. ”Încă din clipa în care am rămas însărcinată am știut că vreau să nasc natural și să alăptez.”. Ea a spus că nici nu a lăsat copiii la bunici pentru că și-a dorit să alăpteze.

Sânziana Buruiană

Sânziana Buruiană și fetele ei

Recordul absolut în România îl are Sânziana Buruiană care își alăptează fetele de aproape 7 ani fără întrerupere. Una dintre fiicele sale urmează să meargă la școală, iar cea mică doi ani. Vedeta le alăptează în tandem. „Chiar aș putea să intru în Cartea Recordurilor. Nu știu care a fost cel mai mare record, însă eu am deja șase ani și jumătate de alăptat neîntrerupt, pentru că mai întâi am alăptat-o pe Iza, foarte mult timp, iar apoi s-a născut cea mică și nu am făcut deloc pauză.

Sânziana Buruiană mai are mult până să doboare recordul mondial deținut de Nicole Mullen care și-a alăptat băiatul până la vârsta de 12 ani.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa