Alăptarea după 2 ani, un subiect tabu. Fotografii care surprind apropierea dintre mame și copiii lor preșcolari

Cristina Călin, redactor
alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită este încă un subiect tabu. Pe de-o parte sunt cei care le sprijină pe mamele care aleg să își alăpteze copiii după vârsta de doi ani, pe cealaltă parte sunt cei care nu privesc cu ochi buni această practică. Auzim des, legat de acest subiect, cuvinte precum: pedofilie, rușine, scârbos, nepotrivit. De aici apare și teama mamelor care nu renunță la alăptat după vârsta de un an, de a se expune în această impostază. Fotografa australiana Lacey Barrett a reușit să surprindă în imagini apropierea extraordinară dintre mamă și copil, atunci când alăptarea se întâmplă la vârste mai mari ale copilului.

Lacey Barrett este cunoscută pentru fotografiile sale inedite din timpul nașterilor sau care prezintă viața femeilor cu bebeluși în modul ei cel mai autentic.

„Pot să te asigur că nu alăptez pentru propria mea plăcere. Îți pot da exemplu de alte 1.000 de lucruri pe care le-aș face la 3 dimineața în loc să îl alăptez”.

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. Potrivit Asociației Australiene pentru Alăptare, vârsta potrivită pentru înțărcare este într doi ani și jumătate și șapte ani.

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. Mamele aleg să își aline copiii hrănindu-i la sân.

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. „Mamele au început să fie mai preocupate de hrănirea la sân a bebelușilor în ultimii 5 ani. Totuși, nu înțeleg de ce nimeni nu are nicio problemă cu alăptarea micuților de până la 1 an și majorității li se pare ciudat când la sân este un copil mai mare” – fotografa Lacey Barrett.

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. Corpul femeii este construit să își înțarce copilul între doi ani și jumătate și șapte ani, iar cele care fac acest lucru merită o medalie.

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. De ce nu există niciun fel de suport din partea societății pentru a ne alăpta copiii de peste doi ani?

alăptarea prelungită

Alăptarea prelungită. Vă place mâncarea ce vă asigură confortul? Ei bine, și unui copil care a trecut de faza de bebeluș îi place!

alăptarea prelungită

Mai multe informații despre alăptare găsești în “Ghidul de alăptare al doctorului Jack Newman”, de Jack Newman și Teresa Pitman.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa