A ales să fie mamă singură, apelând la o bancă de spermă! Ce sfat are pentru femei

Mihaela Călin
bancă de spermă

În ziua de astăzi li se spune părinţilor ce să facă încă din momentul concepţiei, sau chiar înainte. În ciuda acestui curent, cei de la mindbodygreen.com îi felicită pe părinţii care şi-au ascultat intuiţia şi au făcut lucrurile în felul lor. Şi ei dau exemplul unei mame singure, care a ales o abordare diferită pentru întemeierea unei familii.

Sarah Fain este ceea ce ea numeşte „mamă singură prin propria alegere” sau „părinte unic”, după spusele ei. Întotdeauna şi-a dorit o familie, dar nu a întâlnit partenerul potrivit până la vârsta de 38 de ani şi atunci s-a hotărât să-şi ia destinul în propriile mâini. Iată cum a fost călătoria ei spre maternitate:
„Ei bine, nu am fost complet sigură că vreau să fiu căsătorită, dar am fost complet sigură că vreau să fiu mamă”.
În oraşele mari, este o obişnuinţă ca femeile să se concentreze asupra carierei lor până după vârsta de 30 de ani. Când prietenii lui Fain au început să aibă copii, ea şi-a dat seama că este greu să te pui cu ceasul biologic. „La 38 de ani ori faci copii, ori nu mai faci deloc”, a spus ea în glumă. Fain a explorat mai multe opţiuni: a avut întâlniri cu alţi părinţi, a vizitat centre de adopţie şi centre de donatori de spermă până când a găsit opţiunea potrivită pentru ea.

„Toată lumea m-a susţinut”

Interesant, dar cel mai dificil obstacol pe care Fain a trebuit să-l depăşească a fost cel din mintea ei, în principal pentru că a ales o metodă atât de în afara normei – o bancă de spermă. „Cred că m-am temut de cum mă vor judeca ceilalţi. Simţeam un pic că am eşuat, pentru că nu puteam să fac ceea ce făceau toţi ceilalţi şi să am o viaţă precum o au toţi ceilalţi”, a spus ea. Dar când a fost absolut sigură, le-a spus prietenilor şi familiei decizia sa şi a fost întâmpinată cu multă susţinere.

„Da, puteţi comanda spermă online”

Odată ce mintea ei s-a clarificat, a venit momentul să acţioneze! Ca în orice alt demers, găsirea unui donator de spermă începe online. Fain a spus că online puteţi afla diferite informaţii despre donatori. Cu cât plătiţi mai mulţi bani, cu atât veţi afla mai multe. Pentru ea, istoricul de sănătate al donatorului a fost o prioritate. De asemenea, puteţi citi eseuri scrise de donatori, care ilustrează cine sunt ei, ca oameni.
Donatorul ei este anonim, adică nu-şi declară numele, dar este deschis să fie contactat de copiii săi, atunci când aceştia împlinesc 18 ani.
A fost nevoie de doi ani până când Fain a rămas însărcinată. Ea a făcut opt runde de inseminare intrauterină – în esenţă, asta înseamcă că medicii au încărcat spermă într-un dispozitiv şi apoi au eliberat-o direct în uter.
După aproximativ un an de încercări, a aflat că are polipi pe ovare şi a trebuit să treacă printr-o procedură, care a oprit temporar procesul inseminării intrauterine. „Am plâns timp de două zile. Mi-am sunat colega de birou, am anunţat că sunt bolnavă şi că nu pot merge la serviciu. „Este nevoie de multă înţelegere şi răbdare din partea oamenilor din jurul tău”, a amintit ea.

O întâlnire neaşteptată

Fain descrie ziua în care fiica ei Violet şi-a întâlnit fraţii vitregi de la donator – în întregime din întâmplare. Fraţii vitregi de la donator sunt acei copii, ai căror mame au ales acelaşi donator de spermă, deci din punct de vedere tehnic, toţi sunt fraţi sau surori „pe jumătate”.
Violet se juca cu doi băieţi pe care îi întâlnea la ora de muzică, dintre care unul i s-a părut lui Fain foarte familiar. Fain a avut o presimţire şi un fior rece i-a trecut prin corp, gândindu-se că într-un fel Violet ştia că este legată de aceşti doi băieţi. „Am plecat de la ora de muzică şi am sunat-o pe colega mea de birou şi i-am spus că sunt 70% sigură că tocmai i-am cunoscut pe fraţii vitregi de la donator ai lui Violet. Am mers acasă şi m-am uitat pe grupul de Facebook (pentru fraţii de la donatori din zona noastră) şi i-am găsit pe cei doi băieţi la o distanţă de o milă şi jumătate de mine! I-am trimis mamei un mesaj pe Facebook.” De atunci cele două familii se văd aproape în fiecare weekend. Toţi sunt foarte apropiaţi, iar relaţia este importantă atât pentru Fain, cât şi pentru Violet.

Sfatul ei? „Nu mai aşteptaţi!”

Dacă vă gândiţi să urmaţi paşii lui Fain, sfatul principal este să nu mai aşteptaţi. „Se vor găsi întotdeauna motive ca să aşteptaţi, dar sunt atât de invidiosă pe oamenii care au început de tineri şi care au îmbrăţişat parenting-ul de la început. Dacă începi de tânăr, şi părinţii tăi vor fi tineri, în plus ai mai multă energie”, a adăugat Fain.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa