O stewardesă a alăptat în avion bebelușul unei pasagere

Roxana Ioana Ancuța
O stweardesă filipineză a alăptat în avion bebelușul unei pasagere

O stewardesă filipineză a devenit eroina companiei de zbor după ce a făcut un gest emoționant. Patrisha Organo, care la data întâmplării avea 24 de ani, a alăptat în avion bebelușul unei pasagere. Chiar la bordul aeronavei în care se aflau. Povestea s-a întâmplat în timpul zborului domestic al companiei Philippine Airlines.

Stweardesa Patrisha Organo a alăptat în avion bebeluțul unei pasagere a zborului Philippine Airlines

O tânără mămică aflată printre pasagerii zborului a rămas fără lapte praf pentru bebelușul ei. Plânsetele și țipetele copilașului erau de neoprit. Patrisha, însoțitoarea de bord, a știut în acel moment că poate ajuta alăptând bebelușul. Ea însăși era mamă, la acea vreme a unei fetițe în vârstă de nouă luni. Patrisha a obținut imediat aprobarea mamei bebelușului, dar și a administratorului de zbor.

“La scurt timp după ce avionul a decolat, am auzit plânsetele sfâșietoare ale unui bebeluș. M-am dus să văd despre ce este vorba. Mama copilului, disperată, și cu lacrimi în ochi, mi-a spus că nu mai are lapte praf la ea. Atunci m-am gândit că singurul lucru pe care pot să îl ofer este să alăptez chiar eu copilul. Asta pentru că la bordul aeronavei nu aveam formula de lapte praf.”

Patrisha Organo, stewardesă

În prezența mamei, stewardesa a alăptat micuța înfometată până când aceasta a adormit. “Am văzut ușurarea de pe fața mamei. După ce bebelușul a adormit liniștit, i-am condus pe amândoi înapoi la locul lor. Mămica se liniștise și ea. Mi-a mulțumit din toată inima”.

Pentru Patrisha ziua cu pricina a avut o dublă însemnătate. Nu doar pentru că a devenit eroina zborului după ce a alăptat un copil străin. Dar a obținut și calificarea de “cabin crew evaluator.”

Povestea însoțitoarei de bord care a alăptat la bord copilul unei pasagere a devenit virală la scurt timp după ce a fost făcută publică

Susținătoare a alăptatului

Într-un interviu pe care Patrisha l-a dat unei publicații online, a explicat cum s-a ajuns, de fapt, la situația cu pricina. Mama și copilului ei stătuseră în aeroport mai multe ore, fapt care a dat peste cap planurile mamei. Rămăsese fără rezerve de lapte pentru bebeluș.

 “Îți mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântatul dar care este laptele de mamă”, a scris Patrisha pe contul ei de Facebook. Tânăra susține și promovează alăptatul, de fiecare dată când are ocazia.

Laptele matern este plin de beneficii

Laptele matern are o compoziție unică, fiind esențial pentru creșterea și dezvoltarea bebelușilor. Este și motivul pentru care Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor alăptarea până la șase luni. Și continuarea acesteia până la vârsta de doi a copilului, în paralel cu procesul de diversificare.

Laptele matern are proprietăți nutritive. Asigură bebelușului necesarul de minerale, proteine, vitamine, lipide și lichide. De asemenea, este ușor de digerat. Încă din primele momente după naștere, sânii mamelor secretă colostru. Supranumit aurul lichid. Acest colostru îl protejează pe bebeluș de bacterii, viruși și alergii și garantează o dezvoltare normală a sistemului imunitar al copilului. 

De asemenea, alăptarea asigură copilului sentimentele de protecție, siguranță și iubire. Sentimente care sunt absolut necesare în dezvoltarea emoțională a bebelușului.

Sunt persoane care nu empatizează neapărat cu ideea alăptatului bebelușului la sânul altei femei decât mama lui. Cu toate acestea, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente notează că „puține boli se transmit prin laptele matern”. Dar recomandă ca atunci când unui copil i se administrează lapte de la altcineva decât mama, donatorul să fie examinat mai întâi.

Totuși, sunt și cazuri precum cel prezentat. Când examinarea medicală a mămicii de împrumut nu este posibilă. Fiind o situație de urgență. A unui bebeluș flămând și a unei mame ale cărei rezerve de lapte praf se terminaseră. Iar stewardesa a fost salvarea, aflându-se la momentul potrivit, în avionul potrivit. Ea însăși spune că nu și-ar fi dorit să o știe pe fiica ei flămândă, în imposibilitatea de a bea lapte. Așadar, povestea este o dovadă a generozității, sensibilității și a implicării unor oameni atunci când este nevoie de ei. 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa