8 modalitați să vă răcoriți fără aer condiționat

TOTUL DESPRE MAME

Modalitați să vă răcoriți fără aer condiționat. Vă este greu să dormiți din cauza căldurii, iar copiii se încălzesc și nu îi puteți ține în aer condiționat, fie fiindcă nu aveți, fie pentru că nu îl țineți pornit în timpul nopții? Vă prezentăm cele mai bune modalități de răcorire când temperaturile devin insuportabile.

Luați un ventilator

Sună banal, însă vă va ajuta să aveți în cameră un pic de briză. Este ideal mai ales când temperatura din cameră depășeste 29 de grade C. Aveți grijă să nu îl lașați în funcțiune fără supraveghere, mai ales dacă aveți copii mici.

Dacă doriți să adăugați răcoare, puneți un bol de metal cu apă rece în fața ventilatorului, ca să arunce aer mai rece în cameră. Sunt mame care plasează prosoape reci în fața ventilatorului pentru a avea aer condiționat instant.

Modalitați să vă răcoriți fără aer condiționat. Închideți geamurile

Cu toate că primul instinct este să deschideți toate geamurile din casă când este cald, nu o faceți. Când valul de căldură este la apogeu, în casă va fi mai răcoare decât afară, așa că nu veți face decât să aduceți în casă aer fierbinte. Deschideți ferestreale noaptea când se răcorește puțin și închideți-le dimineața, înainte ca temperaturile să crească.

Beți multă apă

apa

Apa consumată frecvent păstrează corpul hidratat și vă ajută să vă răcoriți. Puneți la îndemână apă într-o sticlă sau într-o cană și aveți grijă să beți toți ai casei constant (exceție fac copiii sub 6 luni).

Dacă vi se pare că apa este plictisitoare, adăugați pentru savoare frunze de mentă, lămâie sau felii de castravete. Dacă apa are un gust bun, o să beți mai multă și în consecință vă veți simți mai răcoriți!

Răcoriți-vă cu o ceașcă de ceai

ceai de menta totul despre mame

Credeți sau nu, există cercetări care sugerează că băuturile calde ajută la răcorire, fiind la fel de eficiente ca cele reci. Experții recomandă însă evitarea băuturilor care conțin multă cofeină (sau alcool) când este foarte cald afară pentru că duc la creșterea temperaturii corpului. Puteți încerca ceaiuri sau cafea fără cofeină.

Modalitați să vă răcoriți fără aer condiționat. Păstrați-vă gâtul rece

Senzorul care controlează temperatura corpului este în spatele gâtului. Poți pune în această zonă un prosop care a fost pus în apă cu gheață. Cu această metodă vei face și restul corpului să creadă că s-a răcorit.

Pregătiți-vă propriul dispozitiv răcoritor

Există produse pentru răcorire care acționează în câteva secunde. Acest gen de produse pot fi făcute și acasă: puneți într-un dispozitiv special de pulverizare apă și țineți-l în frigider.

Modalitați să vă răcoriți fără aer condiționat. Țineți-vă picioarele în apă rece

Corpul radiează căldura prin mâini, picioare, față și urechi, așa că răcorirea oricăror dintre aceste zone va da o senzație plăcută în tot corpul. Dacă nu puteți ajunge la o piscină, răcoriți-vă în familie punând picioarele în apă rece, spre exemplu.

Găsiți o țâșnitoare cu apă și lăsați copiii să se joace

Fie o țâșnitoare din parc, fie una din curte, dacă stați la casă, reprezenință o metodă foarte bună de răcorire a copiilor când temperaturile devin insuportabile.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa