8 martie şi SOS Satele Copiilor România

TOTUL DESPRE MAME
SOS-Satele-Copiilor

  O scurtă privire către viaţa copiilor din cele trei Sate SOS

  În fiecare an, în luna martie, mamele noastre au parte de o zi specială: 8 martie. Fiecare copil, indiferent de vârsta pe care o are, îşi doreşte să ofere mamei sale nu numai un moment aparte, ci o lună întreagă de afecţiune şi dovezi ingenue de respect şi preţuire. Cei mai mulţi dintre noi nu putem lăsa să treacă Ziua Mamei fără să-i oferim fiinţei care ne-a dat viaţă un buchet de flori – o dovadă simplă că iubirea nu se pierde niciodată şi că renaşte în fiecare an cu forţa primăverii.

  Pentru copiii din asociaţia SOS Satele Copiilor România, ziua a început în acelaşi spirit: mâini micuţe şi-au făcut de lucru în bucătărie la prima oră, au gătit micul dejun şi au sărit care mai de care să o ajute pe mama SOS la treburile din casă. Copiii, cu imaginaţia şi spiritul creativ al vârstei, s-au întrecut să realizeze mici cadouri pe care le-au dăruit cu entuziasm femeii care are grijă necondiţionată de ei. Din micile ateliere de creaţie improvizate în secret în dormitoare, au luat naştere desene colorate, figurine din hârtie creponată, felicitări şi bucheţele de flori.

  Fiecare zi din viaţa copiilor din cele trei Sate SOS începe dis-de-dimineaţă, cu un mic dejun gustos şi hrănitor, urmat, fie de şcoală, fie, pentru cei mai mici, de o serie de activităţi de grup, menite să-i responsabilizeze şi să-i transforme în membri activi ai micii comunităţi în care trăiesc. Ei sunt implicaţi frecvent în tot felul de treburi fireşti în orice gospodărie: sunt organizaţi în grupuri și învaţă despre reciclare, grădinărit, gătit, mici reparaţii. Iar ziua de 8 martie nu a făcut excepţie de la programul lor, singura diferenţă fiind că au stat mai aproape de mame şi au făcut tot posibilul să se simtă utili.

  Frumoasa zi s-a încheiat cu cina în casa SOS, iar mama a fost centrul atenției tuturor ochişorilor. Familiile s-au bucurat împreună de mâncarea proaspătă, de rețetele gătite cu suflet, au spus povești, au râs și şi-au făcut planuri de viitor.

  Pentru astfel de momente și pentru micuții pe care îi au în grijă, reprezentanții asociaţiei SOS Satele Copiilor România au conceput, alături de compania Ana și Cornel, programul Masa în Familie. Astfel, s-a creat contextul prin care toate cele sate ale SOS, din Bucureşti, Hemeiuş şi Cisnădie, să poată beneficia de hrană nutritivă şi proaspătă. „Îmi aduc aminte cu drag de fiecare zi de 8 martie pe care o petreceam în familie. Îmi plăcea foarte mult să gătesc alături de mama, iar pentru mine era minunat atunci când ne reuneam toți și ne înfruptam din bunătățile preparate cu dragoste de mama. Acelaşi sentiment l-am retrăit prin acești copii minunați, pe care ne dorim să îi susținem pentru ca ei să se dezvolte la fel de frumos în continuare”, Carmina Paraschiv, director general al companiei Ana și Cornel.

  Amintirile din copilărie sunt cele care ne formează ca adulţi şi ne dau repere sănătoase. Aşa deprindem obiceiul sănătos al mesei în familie şi sentimentul de siguranţă şi de apartenenţă.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa