7 mame din 2016, model pentru alte mame de pe glob

Raluca Dumitrică
mame-din-2016-totul-despre-mame

O serie de mame din 2016 ajută mii de mame de pe întreg globul

Toate mamele sunt grozave, extraordinare şi minunate, iar unele dintre ele, dacă îşi propun acest lucru, pot să mute munţii din loc. Nişte mame despre care merită să vorbim mai mult azi sunt şi mamele care pornesc într-un altfel de drum, menit să ajute alte familii de pe glob. SheKnows.com a făcut un clasament ale celor mai vizibile mame în acest moment, mame ale căror activităţi, idei şi comportamente sunt un model pentru alte mame de pe glob. Iată unele dintre cele mai importante mame din 2016 la capitolul inițiativă!

1.Mariska Hargitay

mariska-hargitay

Pe actriţa Mariska Hargitay am întâlnit-o şi noi adesea nu numai în serialul Lege şi ordine, unde deţine un rol principal, ci şi în clasamentele noastre cu mame celebre şi bine îmbrăcate. Misiunea Mariskai nu se rezumă la atât, ea fiind fondatoarea organizaţiei Joyful Heart Foundation, fundaţie care a fost înfiinţată în 2004 după ce fani ai serialului, supravieţuitori ai abuzurilor sexuale şi domestice, atât la vârsta adultă, cât şi în copilărie, i-au scris acesteia despre experienţele lor traumatice. Organizaţia îşi propune să îi vindece, educe şi să-i facă să fie mai puternici pe toţi cei care au trecut prin asemenea experienţe, iar de la înfinţare a reuşit să strângă peste 27 de milioane de dolari pentru a duce aceste propuneri la bun sfârşit.

2. Ricki Lake

ricki-lake

Pe lista acestor mame din 2016 care fac ceva cu adevărat important pentru alte mame din lumea întreagă se numără şi actriţa Ricki Lake. Aceasta a ajuns de pe micul şi marele ecran în lumea concretă, fiind una dintre cele mai vocale apariţii în ceea ce priveşte sănătatea femeilor şi copiilor. Renumitele sale filme The Business of Being Born şi Breastmilk and The Mama Sherpas, realizate împreună cu producătorul Abby Epstein, au adus pe tapet probleme extraordinar de importante precum rata ridicată a cezarienelor din ziua de azi sau provocările şi beneficiile alăptării. Cele două au scos şi o carte, Your Best Birth, menită să le ajute pe gravide să ia cea mai bună decizie în ceea ce priveşte naşterea copiilor lor.

3. Jennifer Hudson

Jennifer-Hudson

Pe Jennifer Hudson o ştim nu doar prin prisma carierei sale cinematografice, pentru care a fost răsplătită şi cu un Premiu Oscar, ci şi datorită celei muzicale, vedeta fiind un artist complet. O tragedie care s-a întâmplat în anul 2008, când nepotul său, mama sa şi fratele ei au fost omorâţi, a făcut-o pe actriţă să înfiinţeze, împreună cu sora ei, o fundaţie, intitulată Julian D. King Gift Foundation. Misiunea acesteia este să ofere stabilitate, susţinere şi experienţă pozitivă copiilor din toate mediile sociale, astfel încât aceştia să poată ajunge nişte adulţi productivi, plini de încredere în ei şi fericiţi.

4. Lisa Truong

Lisa Truong

Poate că la prima vedere nu pare un lucru tocmai important, dar familiile pe care Lisa Truong le-a ajutat îi sunt extraordinar de recunoscătoare acesteia. Mai exact, Truong împreună cu prietena ei, Rachel Fudge, a pus pe roate o organizaţie non-profit, Help a Mother Out, a cărei misiune este de a le oferi familiilor aflate în nevoie scutece pentru copiii lor. Până acum, cele două au distribuit peste 3 milioane de scutece, care au fost de un real ajutor pentru părinţi.

5. Naomi Bar-Yam

Naomi Bar-Yam

Naomi Bar-Yam, directorul executiv al Mother’s Milk Bank Northeast, o bancă de lapte matern din apropierea Bostonului, şi-a propus în urmă cu 10 ani să vină în întâmpinarea mamelor care nu pot s ale ofere copilaşilor lor suficient lapte matern. Cu convingerea că „laptele matern este cel mai bun aliment pentru bebeluş”, Naomi s-a ocupat, împreună cu voluntari şi colaboratori, să colecteze, pasteurizeze şi să împartă laptele donat de alte mame, dar să le şi prezinte părinţior beneficiile laptelui matern.

6. Marianne Bullock

Marianne Bullock

Pe lista acestor mame din 2016 se află o altă femeie extraordinară, Marianne Bullock, cofondatoarea unui proiect intitulat The Prison Birth Project. Acesta a luat fiinţă în anul 2008 şi a avut ca scop ameliorarea stării sutelor de femei însărcinate care au ajuns la închisoare pe perioada sarcinii lor. Pentru ducerea la bun sfârşit a a acestei misiuni Bullock a lucrat îndeaproape cu alţi doi directori şi cu o serie de voluntari, oferindu-le mamelor aflate în această situaţie asistenţă pre-natală, cursuri de naştere, consiliere legală şi un grup de susţinere care să le ajute să treacă cu bine peste aceste momente.

7. Cheryl Haggard

cheryl

După ce şi-au pierdut copilaşul, la doar câteva zile de la naşterea acestuia, Cheryl Haggard şi soţul său au înfiinţat fundaţia Now I Lay Me Down to Sleep. Micul Maddux s-a născut cu o miopatie mandibulară, malformaţie ce îl împiedica pe copilaş să poată respira şi înghiţi singur. La numai şase zile de viaţă, pe când părinţi se pregăteau să îşi ia rămas bun de la el, au imortalizat ultimele ore de viaţă ale copilului prin intermediul unui fotograf. Imaginile au fost atât de puternice şi de emoţionante, încât părinţii şi-au dat seama că şi alte familii aflate în situaţii asemănătoare, vor putea să aibă şi ele, pentru totdeauna, astfel de imagini preţioase. Azi asociaţia lor colaborează cu 1700 de fotografi din întreaga lume, fotografi care, gratuit, captează pentru părinţii greu încercaţi ultimele momente din vieţile copiilor lor.

Voi ce mame din 2016 pline de iniţiativă mai ştiţi?

Foto: popsugar.com, zimbio.com, radicaldoula.com, thefamouspeople.com, levyeargala.shaarei.org.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa