Lucrează de acasă! 10 idei de joburi pentru mame full time

Geo Mihalcea
Lucrează de acasă și vei avea mai mult timp pentru copilul tău!

Lucrează de acasă! Chiar și înainte de izbucnirea pandemiei, foarte multe mame au ales să lucreze de acasă pentru a putea petrece cât mai mult timp alături de copiii lor.

Dacă și tu cochtezi cu ideea de a nu te mai întoarce la vechiul loc de muncă, după ce concediul pentru îngrijirea copilului se va termina, iată câteva idei de joburi pe care le poți face liniștită chiar la tine acasă, atunci când copilul este prins cu alte activități. Evident că lista propusă de noi poate fi mult mai lungă, pentru că tu știi cel mai bine ce te pricepi să faci. Nu uita, când iei această decizie, alege un domeniu care te pasionează cu adevărat și începe o activitate pe care o poți face cu ușurință!

Lucrează de acasă făcând ce știi mai bine!

1. Fă torturi și prăjituri! Văd că foarte multă lume caută în ultimul timp produse „cu gustul de acasă”, plămădite din ingrediente cât mai naturale. Dacă mereu ți-a plăcut să faci din prepararea prăjiturilor o adevărată artă, acum e timpul să-ți lansezi o afacere! În primele zile, fă câteva probe, fotografiază cele mai reușite preparate, și crează un mic portofoliu. Deschide o pagină de Dacebook cu noul bussines și invită-ți prietenii la like&share! Dacă ei vor fi încântați, vei vedea cum îți cresc fanii și comenzile de la o săptămână la alta!

2. Fă un curs de manichiură/pedichiură și treci la treabă! Cursul durează maxim 3 luni, dar înveți meserie repede. Femeile au nevoie să arate bine și preferă de multe ori să sune pe cineva de încredere pentru îngrijirea unghiilor. De ce să nu fii tu acea persoană? Învață să pui unghii cu gel, să faci diverse modele, investește în produse de calitate și clientele tale te vor recomanda cu căldură!

3. Învață să faci masaj de relaxare! Indiferent ce job ai avut înainte, să te ocupi de relaxarea oamenilor din jur, te va face mai populară ca niciodată. Cine nu vrea să se relaxeze după o zi sau o perioadă stresantă? Și pentru asta va trebui să faci un curs de inițiere, dar este o meserie din care se câștigă destul de bine!

Fii mamă full time și lucrează de acasă!

4. Fii bonă pentru un copil de vârsta copilului tău! Toată lumea ar avea de câștigat: tu-câștigi un ban în plus, copilul tău are un nou prieten de joacă, iar amica ta are o persoană de încredere cu care să-și lase copilul. În plus este o modalitate excelentă de a te antrena pentru cel de-al doilea copil!

5. Conservă fructe și legume și vinde-le! Aceasta ar fi o ideea bună dacă locuiești la țară sau la curte în oraș și ai spațiu suficient de depozitare și acces la materia primă cultivată cât mai…bio! Familiile de azi sunt tot mai preocupate de alimentația corectă și aleg de cele mai multe ori un produs făcut în casă, după rețete tradiționale, fără conservați și aditivi. Ce zici? Te apuci de gemuri, dulcețuri, compoturi și murături?

6. Croșetează ori coase hăinuțe! Poți începe cu cele de copii, mai ales dacă mereu ți-a plăcut să faci asta. Alege modele practice, ideile îți vor veni cu siguranță de la puiul tău. Îndeamă-ți prietenele să le încerce și, dacă primești feedback pozitiv, poți deschide o mică afacere în domeniul pe care să o promovezi singură în online. Există numeroase site-uri de pe care îți poți procura materii prime la prețuri foarte mici!

7. Fă marketing online! Nu știi ce înseamnă asta? Nimic mai simplu: trebuie să promovezi pe conturile tale de rețele sociale produsele companiilor tale preferate. Pot fi cosmetice, produse de îngrijirea copilului, articole vestimentare, etc. Posibilitățile sunt nenumărate și jobul este unul destul de bine plătit. Găsești în site-urile de recrutare ori în grupurile de Facebook nenumărate oferte!

Fii un model pentru alte mame lucrând de acasă!

8. Fă-ți un blog/vlog sau chiar un site! Alege domeniul la care te pricepi cel mai bine, poate fi cel în care ai lucrat înainte de a deveni mamă. Postează mereu materiale de calitate care să conțină informații de un real interes pentru viitorii tăi cititori/urmăritori. Te poți asocia cu alte mame care vor să lucreze de acasă ca și tine, pentru că este un bussines profitabil, dar necesită investiții și profesionalism.

9. Ține tu cursuri online! Posibilitățile sunt nenumărate: depinde de talentul tău! Poți ține cursuri online de yoga, de nutriție, poți da meditații la o materie la care excelezi, îi poți învăța pe oameni să gătească, să facă gimnastică, să-și recondiționeze mobila. Tu știi cel mai bine ce-i poți învăța pe alții să facă! Citește cu atenție comentariile urmăritorilor tăi și ține cont de sugestiile lor pentru a servi mereu materiale utile!

10. Poți deveni freelancer la un site, dacă ai talent la scris! Este un domeniu extrem de vast, cu multe site-uri în ascensiune care au nevoie de oameni talentați, ce stăpânesc bine limba română (uneori poate fi nevoie și de cunoașterea unei limbi străine). Pe Facebook sunt grupuri special create pentru promovarea unor astfel de locuri de muncă, nu trebuie decât să te înscrii în ele și să aplici la ofertele care simți că ți se potrivesc!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa