Surprizele cu care vine cel de-al doilea copil

Iulia Mirică
al doilea copil

Crezi că dacă ai deja un copil cu al doilea va fi exact la fel? Nu e deloc așa!

Provocările sunt imposibil de prezis, așa că încearcă să ai o perspectivă diferită și să nu te blochezi pe ideea ta referitoare la modul în care ar trebui să meargă lucrurile. Iată care sunt câteva dintre secretele pe care le vei afla cu ajutorul celei de-a doua sarcini!

1. Corpul nu-și mai revine la fel de repede

S-ar putea să ai anumite așteptări cu privire la recuperarea ta. După prima sarcină, corpul și-a revenit imediat. Dar bebelușul cu numărul doi s-ar putea să te pună la mai multă muncă de recuperare. Există posibilitatea ca organismului tău să îi trebuiască câteva luni pentru a reveni la normal, deși prima dată te-ai simțit perfect normal doar în câteva săptămâni.

2. Ai destulă dragoste pentru ambii copii

Este greu să-ți imaginezi că mai există loc în inima ta, nu? Ai un copil pe care îl iubești cu fiecare moleculă. Oare cel de-al doilea copil va reduce procentul de iubire pe care îl aloci primului? Răspunsul simplu este nu, dar explicația este mai complexă. Iubirea din familia ta se schimbă pe măsură ce noi oameni sosesc în ea. Îl vei iubi pe primul copil ca până acum, dar vei avea parte și de o dragoste pe care nu ai mai simțit-o până acum.  Atunci când ai copii, descoperi o nouă dragoste și pentru partenerul tău, pentru că acum este tatăl copiilor tăi.

3. Lucrurile care te speriau nu te mai deranjează

La primul copil, s-ar putea să fi intrat în panică la orice tuse superficială. Te-ai îngrijorat cu privire la programul lui de somn, îl țineai să nu se urce pe lucruri. După ce vezi care este progresul normal al unui copil, nu vei mai fi atât de îngrijorată la cel de-al doilea. Și, probabil, îl vei lăsa să experimenteze mai mult.

4. Frații chiar se pot înțelege

Da, probabil că au și zilele lor proaste. Dar, de cele mai multe ori, frații se vor înțelege bine și se vor bucura unul de compania celuilalt. S-ar putea să fii surprinsă de copilul mai mare, care poate se va oferi să te ajute cu scutecele celui mic.

5. Copiii sunt un dar unul pentru celălalt

Copiii tăi vor avea întotdeauna cel puțin o persoană din lume care-i înțelege cu adevărat. O persoană care înțelege în totalitate relația cu mama sa, cineva care știe prin ce experiențe au trecut și cineva care are grijă de ei. Nu e vorba de prietenii lor cei mai buni, ci de familie. Se vor avea unul pe altul, chiar și când părinții nu mai sunt.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa