Episodul 45: „Mă iubești și când mă celți?”

TOTUL DESPRE MAME

Se întâmplă ca eu și Victor să ne certăm. Motive? Ei, asta să fie problema. Găsim. De exemplu, tocmai ne-am ciondănit nițel pentru că s-a împiedicat de firul de la laptop. Ați putea crede că l-am certat pentru asta. Nici gând! El a fost primul care a venit la mine și m-a pus la zid:

– Of, mami, de ce ai lăsat filu’ ăsta aici? Ca să mă împiedic io? De ce, mami, de ce? Tu vlei să cad io?

Îi zic că nu vreau, normal că nu vreau.

– Păi și atunci de ce ai lăsat filu aici?

– Am greșit, iartă-mă…

– Vezi? Ai ghijă să nu mai gheșești, nu e bine! Ai ghije, mami!

După care mi-a întors spatele și a plecat în camera lui. M-am dus după el, se apucase să se joace cu lego, iar la capitolul acesta eu sunt mâna lui dreaptă pentru că pot să apăs cu mai mult putere și să îmbin sau să desfac piesele. M-a primit la joacă, n-aș fi crezut. Mă gândeam că e supărat pe mine.

Mi-am mai cerut o dată scuze și i-am spus că îl iubesc și l-am luat în brațe.

Întâmplarea asta a venit la două zile după ce Victor, aflat acasă, într-o zi de weekend, și-a legat sireturile de la teniși și a făcut cu ele un mare fileu pe holul de la baie, între raftul de cărți și teava de la calorifer. Un fileu pe care eu nu l-am văzut, drept urmare am intrat direct în el. N-a fost cine știe ce pagubă, doar că au picat toate cărțile. Atunci am făcut exact cum a făcut el cu mine din cauza firului de la laptop.

Când eram așa îmbrățișați, el mi-a spus că nu-i place să-l cert, îi place să-l iubesc.

– Dar, dacă te cert, nu înseamnă că nu te mai iubesc…

– Daaaa????

A fost uimit, nu-i venea să creadă.

– Mă iubești și când mă cerți?

– Da, Victor!

 

Mda. Pentru copilul meu a fost o noutate faptul că îl iubesc chiar și atunci când îl cert. Un motiv în plus să merg pe pe 16 noiembrie să îl ascult pe Alfie Kohn vorbind despre dragostea necondiționată. Ne vedem acolo!

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa